İBB Atatürk Kitaplığı - Beyoğlu

Adres: Miralay Şefik Bey Sok. No: 6 Taksim, Beyoğlu - İstanbul

İletişim
Telefon: 0 (212) 249 95 65  •  0 (212) 249 09 45
E-mail: [email protected]

Çalışma Saatleri
Kütüphanemiz 7/24 açıktır.
Not: 01.00 - 06.00 saatleri arasında güvenlik gerekçesiyle dışarıdan okuyucu alınmamaktadır.

Araştırma, depo ve süreli yayınlar bölümü çalışma saatleri 08.30 - 22.00 arasındadır.

1924 yılında Osman Nuri Ergin’in gayreti ile Şehremaneti (İstanbul Belediyesi) dairesinde kurulan kütüphane 1981 yılından itibaren halen içinde bulunduğu binada Atatürk Kitaplığı adı altında hizmet vermektedir.  Atatürk Kitaplığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’ne bağlı merkez kütüphane olarak çalışmaktadır. Müdürlüğümüze bağlı 21 kütüphane Atatürk Kitaplığı’nın bir şubesi olarak hizmet vermektedir. Atatürk Kitaplığı nitelikli ve özel koleksiyonları açısından yerli ve yabancı araştırmacıların tercih ettiği bir kütüphanedir. Osmanlıca matbu kitaplar ve  süreli yayınlar, el yazması kitaplar, yabancı dillerde nadir kitaplar, haritalar, kartpostallar, salnameler, takvimler ve kişi evrakı gibi nadir eserler Atatürk Kitaplığını özel kılmaktadır.

Müdürlüğümüzce her yıl Atatürk Kitaplığı dermesini zenginleştirmek için nadir eser ve güncel yayın alımları yapılmaktadır. Satınalma yoluyla binlerce nadir eser, özel arşiv ve güncel yayın kütüphane dermesine ilave edilmektedir.

Okuyucularımız ataturkkitapligi.ibb.gov.tr adresimizden içinde 6 milyonu aşkın sayısal arşivin  ve tüm kütüphanelerimizin kataloglarının bulunduğu web sayfamıza erişebilmektedirler.

Kütüphanemize üye olan okuyucularımız 30 gün süreyle 5 kitap ödünç alabilmektedir. Üye olan okuyucularımız aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı diğer kütüphanelerimizden de ödünç kitap alma hakkına sahiptir. Üyelik ve ödünç işlemleri tamamen ücretsizdir.

Üye olmak isteyen okuyucularımızın T.C. nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport gibi resmi geçerliliği olan bir kimlik belgesi ile kütüphanemize gelmesi yeterlidir. (Fotoğraf bankolardaki kamera ile çekilmektedir.)

Kütüphanemizde fotokopi, İBB Wi-Fİ ve dijital çekim hizmeti verilmektedir.