Adalar Müzeler

BÜYÜKADA  REŞAT NURİ GÜNTEKİN EVİ

Ünlü Türk roman yazarı Büyükada'daki evi. Evde, ünlü Türk romancısı Reşat Nuri Güntekin ailesiyle birlikte yaşamıştır.. Bir müzesi yok ama 3 katlı evin Pembe pervazlı dış cephesi bulunmaktadır. 

BÜYÜKADA  ADALAR MÜZESİ

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı projeleri kapsamında, Adalar Vakfı, Adalar Belediyesi ve Adalar Kaymakamlığı’nın ortak çalışmasıyla hayata geçirilen Adalar Müzesi, 10 Eylül 2010’da faaliyete geçti. 3-4 yıl içinde bugünkü halini aldı. İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi olma özelliği taşıyor. İçi hem tarih, hem edebiyat hem de sanat barındırıyor.

HEYBELİADA  İNÖNÜ MÜZE  EVİ    

Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi'ne nasıl gidilir? Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi'ne nasıl gidilir?

1924 yılında İsmet İnönü’nün hastalığı başlayınca bu köşk eşyalı olarak kiralanıp İsmet Paşa’ya tahsis edilmiştir. Bir süre bu konakta kalan ve sağlığı iyiye giden İsmet İnönü, sonraki zamanlarda hemen hemen her yaz ailesi ile bu köşkte konaklamıştır. Zaman içerisinde İsmet İnönü bu yapıyı satın almış, evin içerisindeki eşyalar Mustafa Kemal Atatürk tarafından İsmet İnönü’ye hediye edilmiştir. Şu anda köşkte bulunan eşyalar halen o eşyalar olup zaman içerisinde bazı bakımlardan geçirilmiştir.

HEYBELİADA  HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR MÜZE  EVİ    

Cumhuriyet dönemi yazarlarından Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Heybeliada’da, 1912-1944 yılları arasında yaşadığı evin, Kültür Bakanlığı`nın yaptığı restorasyonla müzeye çevrilmesiyle oluşturulmuştur. Heybeliada’da denize hâkim bir tepede bulunan müzede aralarında Hüseyin Rahmi Gürpınar`ın kendi yaptığı el işlerinin de bulunduğu eşyalar ve kitaplar sergileniyor.

BURGAZADA SAİT FAİK ABASIYANIK MÜZE EVİ

Yazar Sait Faik Abasıyanık’ın yaşamına   tanıklık etmiş eşyaları, fotoğrafları, mektupları, kartpostalları, eserlerine konu olan sayısız hatırasının izlerini taşıyan nice eşya ve belgeyi ziyaretçileriyle buluşturan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, ilk olarak 22 Ağustos 1959 tarihinde açıldı.1964 yılından itibaren Darüşşafaka Cemiyeti’nin sorumluluğunda yoluna devam eden Müze, açıldığı günden bu yana ülkemizin en fazla ziyaret edilen müze evlerinden biri oldu.Darüşşafaka Cemiyeti tarafından 2009 yılında güçlendirme, restorasyon ve konservasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Müze, 11 Mayıs 2013 tarihinde yenilenmiş yüzü ve çağdaş müzecilik anlayışıyla yeniden konuklarını ağırlamaya başladı.