Fatih Yedikule'de yanarak habarebeye dönen bina enkazının altında kalan 16 yaşındaki Ramazan Uysal ve 18 yaşındaki Emircan Tunç'un cenazeleri memleketleri Sinop ve Niğde'ye gönderildi. Günlük 30 lira kazanmak için hayatından olan Ramazan Uysal'ın kaldığı baraka yürekleri burktu.

Fatih Mevlanakapı'daki bir hurdacıda çalışan 16 yaşındaki Ramazan Uysal ve 18 yaşındaki Emircan Tunç el aramalarını da alarak Yedikule'de yanan binaların olduğu yere gitti.

UYARILARA KULAK ASMADILAR

Günlük 30 – 40 lira para kazanan 4 hurdacı genç çevredeki vatandaşların uyarılarına kulak asmadan günlük paralarını çıkarmak için bina enkazına girdi.

Yanmış demir parçalarıın toplayan 4 hurdacı gencin üzerine bina enkazı çöktü. Hurdacılardan 2'si şanslıyda vatandaşlar onları hafif yaralı bir şekilde kurtardı. Ancak Ramazan Uysal ve Emircan Tunç enkaz altında kalarak can verdi.

BARAKADA YAŞIYORLARDI

Memleketi Sinop'tan para kazanmak için İstanbul'a gelen 16 yaşındaki Ramazan Uysal Mevlana Kapı'daki hurda deposundaki küçük bir barakada yaşıyordu. Arkadaşları Ramazan Uysal'ın ekmek parası için canından olduğunu anlattı.