ÜSKÜDARLI KADINLARIN EL EMEKLERİ

KÜP MAĞAZASINA TAŞINIYOR

Üsküdar Belediyesi’nin KÜP projesi ile gelir sahibi olan kadınlar, artık ürünlerini Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası’ndaki KÜP mağazasında satacak.

Üsküdar Belediyesi’nin kadınların el ürünlerini satarak sürekli gelir sahibi olması için başlattığı KÜP (Kadın El Ürünleri Pazar Yeri Projesi) projesine katılan kadınlar, artık ürünlerini KÜP Satış Mağazası’nda da satabilecek.

Hint kınası, çömlek standı, cam yapımı, karakalem çalışması, ahşap boyama gibi çok çeşitli ürünler çıkaran kadınlar, ürünlerini hafta sonu Üsküdar meydanında kurdukları KÜP pazaryerinde satışa sunmaya da devam edecekler.

Küp Satış Mağazası’nın açılışını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaparken, KÜP ile gelir sahibi olan kadınlarla görüşme fırsatını da kaçırmadı. Kadınların ürünlerini inceleyen Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını destekleyen projelerin arkasında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Türkmen, “Üsküdar Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında desteklediği girişimlerden biri olan Kadın El Ürünleri Pazaryerleri Projesi (KÜP), gün geçtikçe büyümeye ve kadınların bir araya gelerek hem aile ekonomisi, hem toplumsal birliğe katkı sağladıkları bir proje olmaya devam ediyor” dedi.

KÜP projesi öncelikli olarak engelli, yatağa bağımlı ya da bakıma muhtaç küçük yaşta çocuğu olan ev hanımlarına destek sağlıyor. Evlerinden ayrılmadan uygun zamanlarını üretime ayırarak aile ekonomilerine katkıda bulunan kadınlar aynı zamanda el emeği ürünlerinin değer görmesi karşısında da motive olarak toplum için üretim yapmanın zevkini yaşıyorlar.
Üsküdar Belediyesi sadece ürünlerin pazarlanması aşamasında değil, öncesinde ihtiyaç duyulan eğitim ve üretim aşamasında da kadınlara gereken desteği veriyor. Üretim yapmak isteyen ve bu konuda profesyonel anlamda eğitimi olmayan kadınlar Üsküdar Belediyesi’nin sunduğu atölye hizmetlerinden faydalanıyor.