Suç makinesi çete üyelerinin karıştığı 2 cinayet, 2 yaralama ve 6 otomobil hırsızlığı eylemleri de aydınlatıldı.

Silahlı soyguncular, Sultanahmet’te bulunan bir altın firmasının Çanakkale'ye altın sevkiyatı yapan otomobile Silivri Semizkumlar mevkiinde kasıtlı olarak çarparak kaza yaptırdı.

Altın kuryesi otomobilin kazaya rağmen durmaması üzerine soyguncular bu seferde otomobile ateş ederek durdurdu.

SOYGUNCULAR 10 KİLO ALTINI ALARAK KAÇTI

Silahlı soyguncular otomobilin bagajında bulunan piyasa değeri 2 milyon lira olan 10 kilo altını alarak kaçtı.

BAVULLARDAKİ GPS CİHAZARINI SÖKÜP ATMIŞLAR

Oldukça profesyonel bir şekilde hareket eden soyguncuların altın valizlerinde bulunan GPS cihazlarını da sökerek yol kenarına attıkları belirlendi.

ÇETE KÖSTEBEĞİ FİRMA ÇALIŞANI ÇIKTI

İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri, silahlı altın soyguncularına yönelik operasyon başlattı. Gaspa karışan otomobillerden biri yol kenarında terk edilmiş olarak bulundu. Soygunun azmettiricisi B.K.'nın soygun için bir çete ile anlaştığı belirlendi. B.K.'nın soygun yapılan kuyumcu firmasında çalışan İ.G. İle arkadaşlık yaparak altın sevkiyat bilgilerini aldığı belirlendi.

ÇETE 4 AYRI OPERASYONLA ÇÖKERTİLDİ

Jandarma ekipleri, ilk önce soyguna karışan 2 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan sorgulamalarda, altınların 3 parçaya bölünerek, eritilip piyasaya satıldığı belirlendi. Yapılan ikinci operasyonda altınları eriterek piyasaya satan 3 kişi yakalandı.

Zanlıların ifadelerinin genişletilmesiyle düzenlenen 2 ayrı operasyonda 63 ayrı suçtan yakalaması bulunan ve 17 ayrı suçtan aranması olan H.L., Sancaktepe’deki evinde yakalandı.

H.L.'nin evinde yapılan aramalarda, 1 adet tabanca ve tabancaya ait 8 adet mermi, 7.600 TL para, 1 adet VW marka araca ait kontak anahtarı, 2 adet tek küpe, 7 adet farklı modellerde yüzük, 1 adet kolye başlığı, 1 adet altın olduğu değerlendirilen kol saati ile 3 adet samuray kılıcı ele geçirildi. H.L. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OLAYDA KULLANILAN OTOMOBİLLERİN TAMAMI ÇALINTI ÇIKTI

Olayda kullanılan 3 otomobilinde çalıntı olduğu belirlenirken, otomobil üzerinde yapılan parmak izi ve DNA testleri sonucunda otomobillerin ikisinin daha önce Maltepe ve Fatih'te işlenen 2 cinayet olayında kullanıldığı belirlendi. Cinayet zanlısı olduğu belirlenen 2 kişi daha gözaltına alındı.

OPERASYONLARDA 11 KİŞİ TUTUKLANDI

Soygun soruşturmasında, 10 farklı adreste yapılan operasyonda olaya karışan 11 çete üyesinin tamamı yakalandı. Operasyonlarda, 3 adet tabanca, 1 adet altın eritme makinesi, çocuk bezlerinin içine gizlenmiş 98 bin 40 lira para, 3 adet samuray kılıcı, 10 adet çalıntı otomobillere ait kontak anahtarı ele geçirildi.

2 CİNAYET VE 2 YARALAMA OLAYI DA AYDINLATILDI

Soruşturmada, çete üyelerinin karıştığı 2 cinayet, 2 kasten yaralama ile 6 otomobil hırsızlığı olayı da aydınlatıldı.