Otellerde Kullanılan Otel Halısı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Otellerde kullanılan otel halısı genellikle duvardan duvara halı olarak tercih edilir. Otel misafirleri genellikle halının kullanım amacını merak etmese de birçok sebep ile otellerde duvardan duvara halı kullanılır. Bu halı modeli genellikle ülkemizde halıfleks olarak bilinse de asıl adı duvardan duvara halıdır. Otel halısı hakkında diğer bilgileri bu yazımızda vereceğiz.

Otel Halısı Kullanım Amaçları

Ses Yalıtımı

Otel halısının en önemli avantajlarından bir tanesi ses yalıtımını desteklemesidir. Zemine kaplanan halı ürün ses yalıtımını yaparak odalar arasında ses aktarılmasına engel olur.

Isı Yalıtımı

Isı yalıtımı da ses yalıtımı gibi oldukça önemli bir belirleyicidir. Halıfleks olarak bilinen ve ısı yalıtımı için kullanılan duvardan duvara halı ürünü ısı yalıtımını sağlamak amacı ile çok sık kullanılmaktadır. Otellerde de ısı yalıtımını sağlayan otel halıları bu amaçla da kullanılmaktadır.

Bilindiğinin Aksine Hijyenik Ürünlerdir

Duvardan duvara halıların hijyenik bir ürün olmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Antibakteriyel olarak üretilen duvardan duvara halı ürünleri hijyenik ürünlerdir. Temizliği ve bakımı kolay olan bu halı çeşiti için çok sayıda alternatif bulunmaktadır.

Bakım Kolaylığı

Bakımının kolay olması büyük kullanım kolaylığı sunar. Bu sunduğu kolaylık sayesinde otel halısı uzun süre ekonomik bir şekilde kullanılabilir. Süpürme ve belirli aralıklarla halıyı halı makinesi ile yıkamak yeterli olacaktır. Otel için üretilen halılar birçok özelliği içinde barındırdığı için de bakımının yapılması oldukça kolay olacaktır.

Otel Halıları Özel Olarak Üretilir

Otel halıları özel olarak projesine uygun olarak üretilir. Yeniden desen tasarlanabileceği gibi hazır desenlerde kullanılmaktadır. Otelin konseptine, ruhuna uygun bir halı modeli seçebilirsiniz.

Otel Halısı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Halı ürünü alırken dikkat edilmesi gereken belirli kriterler vardır. Bu kriterler bütün halılarda geçerli olsa da otel için halı seçimi yaparken biraz daha fazla belirleyici devreye girer. Halıların en yoğun kullanım alanları oteller olduğu için iplik ağırlığı fazla olan bir halı tercih edilmesi ve bu halının antibakteriyel özelliğe sahip olması önemlidir.

Biraz daha detay verecek olursak;

Otel halısı antibakteriyel bir iplikten üretilmelidir: Uzun vadeli kullanım ve bakteri oluşumunu engellemesi için bu önemlidir. Oteller ortak kullanım alanları olduğu için bu özellik çok önemlidir.

İplik Ağırlığı: İplik ağırlığı yüksek olan bir iplik seçiyor olmak halının daha uzun süre kullanılmasını sağlar.

Kolay temizlenebilen iplik: polipropilen gibi kolay temizlenebilen bir iplik seçimi yapılabilir. Bu hem daha ekonomik bir seçenek hem de hijyen açısından da size fayda sağlayacaktır.

Otel Halısı Bakımı Nasıl Yapılır?

Halı bakımı oldukça kolaydır. Burada en önemli kriter düzenli bakım ve temizliği yapılmasıdır. Süpürme, yıkama gibi sürekli olarak yapılan temizleme işlemleri halının daha çabuk eskimesine sebep olabilmektedir. Bu sebeple antibakteriyel halı seçmiş olmak ve kolay temizlenen bir ürün tercih etmek uzun vadede size fayda sağlayacaktır.

Süpürme işlemi: İplik ağırlığı yüksek olan bir halıyı yüksek güçte süpürebilirsiniz. Bu işlem her gün uygulanabilir.

Yıkama: Halı yıkama belirli periyotlarda yapılmalıdır. Halının çeşidine göre yapılabildiği gibi ihtiyaç duyulduğu zamanlarda da yapılmalıdır.

Halı temizlerken aseton, kolonya gibi ürünler kullanmanız tavsiye edilmez. Renk eşitliğini bozacağı için halılar için özel olarak üretilen deterjanları tercih edebilirsiniz.