Mavi Huydur Bende; Serkan Atay ve Okan Acarbaş ikilisinden oluşan bağımsız müzik grubu.

İzmir çıkışlı alternatif müzik grubu şarkılarında akustik ve sade bir ton tercih etmiş. Şarkı sözlerinde aşk, insan, öznel ve toplumsal sorular iç içe işlenmiş. Şarkı sözleri ve müzik grup vokali Serkan Atay'a, düzenlemeler ve enstrümanlar Okan Acarbaş'a ait.

Yine bütün prodüksiyonu bağımsız olarak kendileri üstlenmişler. Albümden iki şarkıyı kliplendiren grup yeni yılın ilk ayında biri İzmir'de biri İstanbul'da olmak üzere iki tane lansman konseri düzenleyecek.

Mavi Huydur Bende Kimdir? Mavi Huydur Bende adını Edip Cansever’in Günlerden şiirinde geçen bir dizeden alan alternatif müzik grubu.  2015’te Serkan Atay tarafından Indie ve Alternatif Pop-Rock tarzında akustik bir solo proje olarak başlamıştır.

Bu proje dahilinde deneysel olarak birçok şiiri bestelemiştir. Proje hayata geçmeden önce daha özgün olmayı tercih ederek bu çalışmaları yayınlamaktan vazgeçmiş ve sadece kendi ürettiği eserlere odaklanmıştır. 2017 yılında projeye gitarist Okan Acarbaş’ın katılmasıyla kendi özgün tarzlarının arayışına geçen ikili, albüm çalışmalarından önce demo kayıtlar paylaştı.

Bu süreç içerisinde müziğini şekillendiren ikili, demo kayıtların bir çoğunu yayından kaldırıp 2018 yılının başında profesyonel olarak ilk albüm çalışmalarına başladı.

Mavi Huydur Bende 2016 yılında; “Şehri Getir Gel (Demo)”, Haziran 2018’de; “Geçmiş Ama Bitmemiş” isimli iki tekli, bütün söz, müzik ve prodüksiyonu kendilerine ait 10 şarkıdan oluşan ilk albümleri “Bahçe”yi de 27 Kasım 2018’de yayınladı.

Mavi Huydur Bende insanın olduğu ve insana dokunabilen her şeyden beslenmeye çalışan ve iyi müziğin peşinde koşan bağımsız bir müzik projesidir.