İSTANBUL’UN KEYİFLİ 16 YÜRÜYÜŞ PARKURU!

Doğanın derinliklerinde, deniz havasını içine çekme fırsatı yakalayıp minik kaçamaklar yapmak istiyorsanız, İstanbul’daki yürüyüş parkurları tam size göre. O meşhur yürüyüş parkurlarını , sizler için derledik.

Sarıyer, Belgrad Ormanı

Yürüyüş yapmak denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Belgrad Ormanı, şehrin kalabalığından uzaklaşarak temiz bir hava almak için çok fazla tercih edilen bir alan. Belgrad Ormanı’nda, farklı uzunluklara sahip yürüyüş ve koşu parkurlarında vakit geçirmek mümkün.

Sarıyer, Emirgan Korusu

Emirgan Korusu, çiçeklerle beraber iç içe olabileceğiniz, Lale Festivali ile şehrin en keyifli yürüyüş parkurlarından biridir. Hafta sonu tatilinize, bu güzel koruda yürüyüşle başlayabilirsiniz.

Beşiktaş, Maçka Parkı

İstanbul’un merkezinde bulunan Maçka Parkı’nı, yürüme noktalarınıza kesinlikle eklemelisiniz. Birçok ağacın içinde zaman geçirme fırsatı bulabileceğiniz bu Maçka Parkı, yürüyüş sonrası kahve içebileceğiniz kafelerde oldukça yakın.

Caddebostan Sahili, Kadıköy

Anadolu Yakasının gözde yerlerinden biri olan Caddebostan sahili, denizle havasıyla beraber huzuru hissedeceğiniz güzelliklerden bir tanesi. Hafta sonları termosunuza çayınızı alıp, çimlerde oturabileceğiniz konforlu bir alan olan Caddebostan Sahili, aynı zamanda konumundan dolayı farklı aktiviteler için tercih edilen bir yer.

Polonezköy Tabiat Parkı, Beykoz

Kuş sesleri ile iç içe bir şekilde temiz hava almak isterseniz, Polonezköy Tabiat Parkı tam size göre. Aynı zamanda gölgelik bir alanda bulunan bu park, 5 kilometreye uzanan bir parkura sahip.

Kadıköy, Moda Sahili

İstanbul’un çok fazla tercih edilen semtlerinden biri olan Moda, yürüyüş yapmak için keyifli adreslerden bir tanesi. Moda Sahili’nde, deniz havasıyla birlikte yürüyüşünüzü daha huzurlu bir hale getirmeniz mümkün.

Beşiktaş, Bebek Sahili

Avrupa Yakası’nın bebeği olan Bebek Sahili, Arnavutköy’den başlayıp Rumeli Hisarı’na kadar uzanan bir sahildir. Yürüyüşünüzü yaparken boğaz manzarasının size eşlik edeceği Bebek Sahili’nde, tatilinizi geçirmek mümkün.

Yıldız Parkı, Beşiktaş

Hem sakin hem de huzurlu bir alan olan Yıldız Parkı, Osmanlı döneminde sadece hanedanın kullanımına açık olan bir bahçe olarak kullanılıyordu. Şu an ise Ortaköy’den Beşiktaş’a kadar uzanan yürüyüş noktalarından bir tanesi.

Aydos Ormanı, Kartal

Güzelliği geniş bir alana yayılan Aydos Ormanı, hayatın stresinden uzaklaşmak için gidilebilecek en uygun yerlerden biri olarak bilinir. Aydos Ormanı, İstanbul’un en yüksek noktası olan Aydos Tepesi’ni içinde barındırırken, Aydos Gölü’ nüde yürüyüş yaparken rotanıza ekleyebilirsiniz.

Balat Sahili, Fatih

Her noktasından tarih fışkıran Balat’tın renkli evleri, sinagogları ve kiliseleri tatilinize bambaşka bir hava katabilir. Atatürk Köprüsü ve Haliç Köprüsü arasında konumlanan keyifli bir yürüyüş parkuruna sahip olan Balat’ta, uğramanız gereken noktalardan bir tanesi.

Kennedy Caddesi, Bakırköy

Sirkeci’de bulunan tren yoluna paralel ilerleyen ve birçok parkın içinden geçen Kennedy Caddesi, Avrupa Yakası’nın en gözde yürüyüş parkurlarındandır. Bisiklet yoluyla beraber, bisiklet sürme imkânı tanıyan bir alanada sahip. Bu yüzden genel olarak kalabalık olabiliyor.

Üsküdar Sahili, Üsküdar

Kız Kulesi fotoğraflarına ev sahipliği yapan Üsküdar sahilinde, hem yürüyüş yapmak hem de o güzel manzarada anınızı ölümsüzleştirmeniz mümkün. Harem’e kadar uzanan yolunda yürüyüş yaparak, huzura ulaşma fırsatı ayağınızın altında olabilir.

Validebağ Korusu, Üsküdar

Bir diğer adı “Adile Sultan Korusu” olan Valide Bağ Korusu, Anadolu Yakası’nın en büyük yeşil alanları arasında ikinci sırada bulunuyor. Doğayla beraber yürüyüşünüzü gerçekleştirirken, aynı zamanda Hababam Sınıfı filmlerinin çekildiği Adile Sultan Kasrı’nı ve filmin müzesini de gezme şansınızı değerlendirebilirsiniz.

Üsküdar, Fethi Paşa Korusu

Deniz’in o mükemmel sesi ve havasını, yeşillikle harmanlamak isterseniz, Fethi Paşa Korusu yürüyüş için tam ideal bir nokta.

Bakırköy Sahili

İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan Bakırköy Sahili, uzun yürüyüşler yapmayı seviyorsanız 8 km’lik yoluyla yürüyüşünüzün hakkını vermek için tercih edilebilir.

Bakırköy, Florya Sahili

Florya Sahili, deniz manzarasıyla beraber, yürüyüşünüzü renklendirebileceğiniz bir yer. Kısa mesafe yürüyenlerdenseniz, 2 km’lik yolu olan bu sahil tam size göre.