Neredeyse tüm Türkiye bugün yoğun kar yağışı ile birlikte uyandı. Kar yağışını gören bireyler ise arama motoru üzerinden ilk arattıkları konu İstanbul'da okullar tatil mi? oldu. İstanbul'da yoğun bir şekilde etkisini gösteren kar yağışı birçok ilde yaşam şartlarını da oldukça olumsuz etkiledi.

Hava şartlarını gören öğrenciler ve aileleri ise valiliklerden gelecek kar tatili açıklamalarını bekliyorlar. İstanbul'da okullar tatil mi' sorusu ise en çok aratılan konular arasında ilk sırada yer alıyor. İstanbul'da okullar tatil mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

UYARILAR

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? OKULLAR TATİL Mİ?

Meteoroloji'den yapılan açıklamalar doğrultusunda İstanbul'da bugün hava sıcaklıkları 3 dereceyi gösteriyor. Sabah ve öğleden sonra aralıklı bir şekilde kar yağışları devam edecek iken, tatil ile ilgili herhangi bir açıklama bulunmuyor. İstanbul'da henüz çok yoğun bir kar yağışı olmaması nedeniyle tatil olması beklenmiyor.

Ayrıca yarından itibaren İstanbul'da hava sıcaklıklarının artması ve kar yağışının terketmesi bekleniyor.

Kar nedeniyle eğitime ara verilen iller;

BALIKESİR: Balıkesir'de kar yağışı nedeniyle 8 Ocak günü eğitime bir gün ara verilmiştir.

ÇANAKKALE: Çanakkale'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün için ara verilmiştir.

AĞRI: 8 Ocak günü eğitime 1 gün ara verilmiştir.

BİNGÖL: Bingöl'ün dört ilçesindeki okullar kar yağışı nedeniyle yarın kapalı olacak. Valilikten yapılan açıklamada, Karlıova, Yayladere, Yedisu ve Adaklı ilçelerindeki yoğun kar yağışının etkisinin sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için tüm ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği kaydedildi.

BİTLİS: Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde eğitime 8 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.

TUNCELİ: Tunceli Valiliği yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

KONYA: Konya'da etkili olan kar yağışının ardından Beyşehir, Hadim ve Seydişehir ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

ISPARTA: Isparta'nın 6 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim öğretim bugün (8 Ocak Salı) için ara verildi. Isparta'ya bağlı Gelendost, Keçiborlu, Gönen, Senirkent ve Atabey ilçelerinin genelinde kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yarın eğitim ve öğretime ara verildiği açıklandı. Uluborlu ilçesinde ise İleydağı köyü dışındaki bölgelerde taşımalı eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

BURSA: Bursa'nın İnegöl ve Büyükorhan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 8 Ocak Salı günü eğitime bir gün ara verildi.