Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca "Beyoğlu Kültür Yolu" projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan İstanbul’un tarihi yapılarından Galata Kulesi,  düzenlenen görsel şölen ve iki farklı konserle ziyaretçilere açıldı.

Programa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.Törende konuşma yapan Bakan Ersoy, kulenin açılışını İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlenen 6 Ekim gibi özel bir günde gerçekleştirdiklerini söyledi. Restorasyon çalışmaları 3 ay süren kulenin bir önceki restorasyonunun 1967'de tamamlandığına işaret eden Ersoy, "O zaman kule, çok farklı bir işlevle sınıflandırılmıştı. Yeme, içme ve eğlence ağırlıklı bir işleve sahipti. Lokanta ve kafeterya olarak kullanılan bölümler kaldırıldı. Yeni panoramik seyir terası oluşturuldu. Şu an günümüz açısından da kabul edilebilir bir işleve sahip" dedi.

Bakanlık olarak yapının İstanbul'un cazibe noktası olduğunu da göz önünde bulundurduklarını belirten Ersoy, “Yapının işlevini; müze, kalıcı ve geçici sergi alanları olarak tekrar yapılandırdık. İçindeki müzeyi, kuleden baktığınız zaman İstanbul'un değerli binalarını, noktalarını detaylı olarak tanıtan bir müze olarak planladık. Ayrıca İstanbul'un ve Türkiye'nin anlamlı günlerinin tanıtılacağı, belgelendirileceği geçici bir sergi alanı olacak. Bugün mesela 6 Ekim, bu hafta İstanbul'un kurtuluşuyla ilgili bir sergi var. 29 Ekim, 10 Kasım, 29 Mayıs gibi özel günlerde de sergilerimiz olacak” şeklinde konuştu.

Şarkıcı Zeynep Bastık ve UninvitedJazzBandtopluluğu’nun konser verdiği açılışta, Galata Kulesi’ne ışık gösterisi içinde yansıtılan Türk Bayrağı ve Atatürk'ün silületi izleyenleri büyüledi.Açılış; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve beraberindekilerin Galata Kulesi’ni gezmesinin ardından sona erdi.