İstanbul'da 20 ayrı masaj salonu ve randevu evinde fuhuş yaptıran H.A. Porsche marka lüks otomobilinde gözaltına alındı. Fuhuş çetesi üyesi 13 kişi gözaltına alınırken, birçoğu senet imzalattırılarak zorla çalıştırılan 36 kadın kurtarıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 20'li yaşlardaki genç kızlara zorla senet imzalattırarak fuhuş yaptıran H.A. ve çetesini teknik ve fiziki takibe aldı.

KIZLARI İNTERNET ÜZERİNDEN KANDIRMIŞLAR

Fuhuş çetesinin internet ekibinin, internet üzerinden, “güzellik salonunda dolgun maaşla çalışacak masör aranıyor” ilanları vererek genç kızları ağlarına düşürdükleri belirlendi.

LÜKS SEMTLERDE MASAJ SALONU VE RANEDEVU EVİ AÇMIŞLAR

Yapılan teknik takiplerde, H.A. ve çetesinin, özellikle Beşiktaş Etiler, Şişli, Kadıköy, Maltepe, Ümraniye ve Bahçelievler'de 20'yi aşkın masaj ve randevu evi açarak fuhuş yaptırdığını belirlendi.

İŞLETMELERİ BAŞKALARININ ÜSTÜNE AÇMIŞ

Yasal yükümlülüklerden kurtulmak için H.A.'nun, fuhuş yaptırdığı işletmeleri de başkalarının üzerine açtığı tespit edildi.

20 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

H.A.ve çetesinin işlettiği 20'yi aşkın masaj salonu ve randevu evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda aralarında zorla senet imzalattırılarak fuhuş yaptırılan genç kızlarında bulunduğu 36 kadın çetenin elinden kurtarıldı.

PORSCHE'LU FUHUŞ BARONU GÖZALTINA ALINDI

Yapılan operasyonda, porsche marka lüks otomobil kullanan H.A.nun da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

2 MİLYONLUK FUHUŞ GELİRİ

Organize polisi tarafından yapılan teknik takipler sırasında, fuhuş yapmaya zorlanan kadınların 200 TL karşılığında fuhuş yaptıkları, her kadının günde 10 müşteri ile ilişkiye girdiği, kazandıkları 200 TL'nin 100 TL'sini H. A. çetesine verdikleri öğrenildi.

Fuhuş çetesinin 20'yi aşkın masaj salonu ve randevu evinden aylık en az 2 milyon TL gelir elde ettiği ileri sürüldü.

PARA TAHSİLATI KAYDA ALINDI

Operasyonlarda yasal sorumluluklardan kurtulmak için fuhuş yaptırılan iş yerlerini başkalarının üzerine yapan H.A.'nun çalıştırdığı işletmelere atadıkları müdürler üzerinden her akşam düzenli olarak fuhuş paralarını tahsil ettiği belirlendi. İşyeri müdürlerinin fuhuş paralarını H.A'ya teslim ettiği anlar da polis ekipleri tarafından kayda alındı.