İstanbul'da ki nargile salonlarının yüzde 90'ına 'kaçak veya sahte' nargile tütünü temin eden nargile baronlarına yönelik operasyon düzenlendi. Marpuç baronu 3 kişinin de aralarında bulunduğu 20 kişi 11 ton kaçak veya sahte nargile tütünüyle yakalandı.

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, nargile salonları ve nargile tütünlerine yönelik teknik ve fiziki takip çalışması başlattı.

MARPUÇLU BARONLAR YAKALANDI

Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takiplerin ardından İstanbul'daki nargile salonlarının yüzde 90'ına kaçak veya sahte nargile tütünü temin eden 'marpuç' baronlarına yönelik İstanbul, Ağrı, Van ve Hakkari'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

Marpuç baronları Yakup H., Mehmet D. ve Sabahattin S.'nin de aralarında bulunduğu 20 kişilik çete çökertildi.

10 TON NARGİLE TÜTÜNÜ ELE GEÇİRİLDİ

Teknik takiplerin yapıldığı 3 aylık süre içerisinde, çete üyelerine yapılan ara yakalamalarda 10 ton nargile tütünü, 3500 paket sigara ve 1600 adet elektronik sigara ele geçirildi.

Önceki gün gerçekleştirilen operasyonda da, Sultangazi'de bir depoya yapılan baskında piyasaya sürülmek için hazırlanmış 1 ton nargile tütünü daha ele geçirildi.

NARGİLE TÜTÜNLERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜ SAHTE

Yapılan operasyonla insan sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike ortaya çıkarıldı. Çete üyelerinin, normal sigara tütünlerine, merdiven altı imalathanelerde, kanserojen içeren esans ve gıda boyaları karıştırarak harmanladıkları ve nargile tütünü diye piyasaya sattıkları tespit edildi. Dubai merkezli Orijinal nargile tütününün yurda sokulmasında ise aynı uyuşturucu sevkiyatında olduğu gibi özel zula ve yöntemler kullanıldığı bu nedenle kaçak markalı nargile tütünlerinin fiyatlarının çok pahalı olduğu öğrenildi.

2 MİLYON 150 BİN LİRALIK KAMU ZARARI ÖNLENDİ

Marpuç baronlarına yönelik yapılan operasyonda ele geçirilen 11 ton nargile tütünü ile ayrıca ekonomik anlamda devletin 2 milyon 150 bin lira zarar etmesinin de önüne geçildiği öğrenildi.