Dilenci çocuklar devlet korumasına alınıyor

Kimi açız pankartları açıyor, kimi de kundaktaki bebeğiyle duygu sömürüsü yapıp dilencilik yapıyor. İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü, yürekleri burkan bu manzaraların yaşanmaması için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Çocuğunu kullanarak dilencilik yapan 33 aileye adli işlem yapılırken, 43 çocukda devlet korumasına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Babayiğit koordinesinde İstanbul'un 6 ilçesinden yeni bir proje başlatıldı. İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, bu proje kapsamında çocuklarıyla birlikte dilencilik yapanlara adli işlem başlattı.

DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPIP PARA TOPLUYORLAR

Bazı ailelerin, kundaktaki çocuklarıın dahi dilencilikte kullandığı tespit edildi. Çocuk Şubesi ekipleri, bu aileleri yakın takibe aldı. Çocuklarıyla birlikte dilencilik yapan 33 aileye adli işlem yapılırken 43 çocuk bu ailelerden alınarak devlet korumasına alındı.

O AİLELER 3 YILA KADAR HAPİS CEZASIYLA YARGILANACAK

Çocuklarını kullanarak dilencilik yapan ailelere, 'Çocuğun korunmasına yönelik' kanun kapsamında 1 ile 3 yıl hapis cezası istemiyle davalar açılıyor. O ailelerin çocukları da devlet koruması altına alınıyor.