Yedieminli otopark terörü

İstanbul’da 7 ayrı yediemin otoparkına operasyon düzenlendi. İhaleye fesat karıştırarak üzerlerine yüzlerce otomobil alan 12 otoparkçı gözaltına alındı.

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı vatandaşların, icra müdürlüklerince satışa çıkarılan otomobil ihalelerine yediemin otoparkı çalışanların tehditiyle giremedikleri şikayeti üzerine harekete geçti.

YEDİEMİN OTOPARKLARINA OPERASYON DÜZENLENDİ

İcra müdürlükleri tarafından otoparklarına bırakılan otomobillerin ihalelerine vatandaşları sokmayarak çok ucuz fiyatlardan kendi üzerlerine alan 7 ayrı yediemin otoparkına operasyon düzenlendi. Aralarında otopark sahibi ve çalışınlarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. 6 otoparkçının da yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

VATANDAŞ KENDİ OTOMOBİLİNİ BİLE SATIN ALAMAMIŞ

Yediemin otoparkı sahibi ve çalışınların üzerlerinden yüzler otomobil alınıp satıldığı belirlenirken, bazı vatandaşların icralık olan kendi otomobillerini dahi almaya çalıştıkları halde, otoparkçıların tehdidiyle alamadıkları belirlendi.

OTOMOBİLLERİ YÜZDE 40 UCUZA ALMIŞLAR

Organize suç örgütü gibi hareket ettikleri belirlenen otoparkçıların, ihalelere dışarıdan katılımları engelleyerek satışa çıkarılan otomobilleri yüzde 40 oranında ucuza aldıkları belirlendi. Bazı otomobillerin de parçalarının sökülerek ihaleye sokulduğu, bu nedenle otomobili kimsenin almaması üzerine ihaleye kendileri girerek ucuza aldıkları tespit edildi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDILAR

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 12 otoparkçı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedimenli otopark ruhsatlarının ise iptal edileceği öğrenildi.