Bahçelievler'de üniversiteli genç kızlara silah zoruyla fuhuş yaptıran 3 kişilik çete film gibi operasyonla çökertildi. Çetenin elinde bulunan 1'i üniversite öğrencisi 3 genç kız kurtarıldı.

ÖZEL HABER

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Bahçelievler Şirinevler'de faaliyet gösteren bir fuhuş çetesinin çocuk yaştaki kızların silah zoruyla fuhuş yaptırdığı' bilgisi üzerine çalışma başlattı.

İNTERNETTEN FUHUŞ İLANI VERMİŞLER

Çete üyelerinin erkek müşterilerine ulaşmak için internet üzerinden ilan verdikleri de belirleyen Çocuk Şubesi ekipleri hemen harekete geçti. Müşteri kılığında çete üyeleriyle pazarlık yapan polis operasyon için tüm hazırlıklarını tamamladı.

OPERASYONDA SERİ NUMARALARI ALINMIŞ PARALAR KULLANILDI

Savcılık talimatıyla, seri numarası alınmış paralarla fuhuş çetesinin yönettiği Bahçelievler Şirinevler'de ki adrese giden polis ekipleri, çete üyeleriyle fuhuş pazarlığı yaptı.

FUHUŞUN TARİFESİ ORTAYA ÇIKTI

Çete üyeleri, müşteri sandıkları sivil polis ekiplerine, 1 ilişki 80 lira, 2 ilişki 100 lira ve 1 saatlik ilişkinin de fiyatının 200 lira olduğunu söyledi. Çete üyeleriyle parada anlaşan polis ekipleri önceden seri numarası alınmış paralarla çeteyi suçüstü yakalamayı başardı.

ÜNİVERSİTELİ GENÇ KIZ KURTARILDI

Operasyon sırasında Türkmenistan uyruklu 25 yaşındaki Fıryuza I., 'Ben ...... Üniversitesi'nde Kimya Bölümü'nde okuyorum. Yarıyıl tatili için İstanbul'a çocuk bakıp okul harçlığımı çıkartmak için gelmiştim. Beni silah zoruyla burada tutarak fuhuş yaptırıyorlar' dedi. Fıryuza I., çete üyelerinin silahlarını nerede sakladığını polise söyledi.

FUHUŞ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Operasyonda, fuhuş çetesi üyeleri olan Ömer Ç., Şeyhmuz A. ve Barış E. kızları tehdit etmekte kullandıkları 1 adet kurusıkı tabanca ile birlikte yakalandı.

4 GENÇ KIZ ÇETENİN ELİNDEN KURTARILDI

Çete üyelerinin silah zoruyla fuhuş yaptırdığı, Şerife Ç., Uganda uyruklu Robbinah N. ve Nakimbugue A. ve Türkmenistan uyruklu üniversite öğrencisi Fıryuza I. Çetenin elinden kurtarıldı.

YARIYIL TATİLİNDE ÇOCUK BAKIP HARÇLIĞINI ÇIKARACAKTI

Üniversitesi'nde okuyan Türkmenistan uyruklu genç kız Fıryuza L. polise verdiği ifadesinde, “Yarıyıl tatilinde çocuk bakıp harçlığımı çıkartmak için 10 Mart 2018 günü İstanbul'a geldim. Telefonla görüştüğüm Derya isimli bayan beni Bahçelievler Şirinevler'deki bir adrese yönlendirdi. Çocuk bakmak için geldiğim adreste beni silahlı adamlar karşıladı. Bana 'sen daha önce para ile ilişkiye girdin mi diye' sordular. Bende ısrarla hayır ben fuhuş yapmam deyince beni silahla tehdit ettiler.” dedi.

GENÇ KIZI 10 GÜNDE 150 KİŞİYE SATMIŞLAR

Fıryuza I., ifadesinde, 'çete üyelerinin kendisini silah zoruyla günde en az 15 kişi ile birlikte olmaya zorladığını' söyleyerek, 'her ilişki sonrasında 200 lira para alınıyordu, çete üyeleri ise bana ilişki başı 20 lira para veriyordu. Beni 10 gün içerisinde 150’yi aşkın kişiye sattılar” dedi.

ÇETE ÜYELERİ TUTUKLANDI

Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerin sorgulanan 3 çete üyesi, 'insan ticareti yapmak, fuhuş için yer ve mekan sağlamak' suçlamasıyla ikişer defa tutuklanarak cezaevine gönderildi.