Sanal jigolo vurgunu

İstanbul’da ilişki başına 7 bin lira para kazanacaksınız vaadiyle binlerce kişiyi internet üzerinden sanal jigolo sitesine abone eden 5’i kız 7 kişilik çete aylık 100 bin liralık vurgun yaptı. Polis jigolo çetesini çökertmeyi başardı.

Sivas’ın Zara ilçesinde yaşayan O.K. polise başvurarak, sanal jigolo sitesine üye olma vaadiyle 1350 lira dolandırıldığı şikayetinde bulundu.

İstanbul Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, O.K.’nın parasını Şirinevler’deki bir banka hesabı yatırdığını ve su hesapta bulunan paraları çeken kişinin de Burcu Hilal K. Olduğunu tespit etti.

ERKEKLERİ İLİŞKİ VE PARA KAZANMA VAADİYLE KANDIRMIŞLAR

Yürütülen soruşturmada, M.Ç. Ve E.U.G.’nin yönettiği sanal jigolo sitesi ile ‘ilişki başına 7 bin lira para vaadiyle’ erkeklerin siteye abone yapıldığı ve aylık en az 100 bin liralık vurgun yapıldığı tespit edildi.

İLİŞKİ KURUP PARA KAZANMA HAYALİ

Kadınlarla ilişki kurup para kazanma hayali kuran erkeklerden önce abonelik için 900 ile 2 bin lira arasında para aldıkları, daha sonra da müşterinizle buluşmak için uçak parası ve komisyon adı altında 3 ile 5 bin lira arasında para aldıkları tespit edildi.

KIZ ÇALIŞANLAR MÜŞTERİ GİBİ ARAMIŞ

Siteye üye olan erkekleri arayan kadın müşterilerin ise site çalışanı kızlar olduğu tespit edildi. Kız çalışanların sanki müşteriymiş gibi erkek üyelerle görüşüp buluşma vaadinde bulundukları tespit edildi.

DOLANDIRILAN ERKEKLER ŞİKAYETÇİ OLMADI

Türkiye’nin değişik illerinden 20’yi aşkın erkek mağdur, sanal jigolo çetesinden şikayetçi olurken, hesap hareketlerinden dolandırıldıkları belirlenen yüzlerce erkek müşteri ise çeteden şikayetçi olmak istemediklerini söyledi.

JİGOLO SİTESİNE OPERASYON DÜZENLENDİ

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sanal jigolo sitesinin Bahçelievler Şirinevler Mahallesi’ndeki adresine operasyon düzenledi. Site yöneticisi M.Ç. Ve E.U.G., ile sitede çalışan Y.O., K.A., B.B., M.M., S.B., Ç.Ç., D.Ç. Ve İ.Y. gözaltına alındı.

SİTE YÖNETİCİLERİ TUTUKLANDI

Polisteki işlemlerin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen zanlılardan jigolo sitesi yöneticileri M.Ç. Ve E.U.G. tutuklandı. B.H.K., denetimli serbest bırakılırken, diğer zanlılar savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.