772 Sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu uyarınca gerçekleştirilen istihdamlarla yeniden işlerlik kazandırılan ve ilgili kanunlarda yapılan değişiklikle Emniyet Hizmetleri Sınıfına aktarılan Çarşı ve Mahalle Bekçilerimizin, “önümüzdeki dönemde kamu güvenliğinin sağlanmasında genel kolluk kuvvetlerimize yardımcı mahiyette aktif olarak görev yapması” amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımızca, ilimize bağlı (39) ilçemizde görevlendirilmek üzere daha önce tahsis edilen 700 kişilik Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu haricinde 2000 kişilik Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu daha tahsis edilmiştir.

Belirtilen kadrolar için adaylarda aranan şartlar, Devlet Personel Başkanlığı, Valiliğimiz, (39) Kaymakamlığımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Türkiye İş Kurumu resmi internet sitelerinde 24 Ekim 2017 tarihinden itibaren yayımlanmaktadır.

Başvuru yapacak adaylarda aşağıda belirtilen şartlar aranmaktadır.

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

Başvuru yaptığı ilde 1 yıldır ikamet ediyor olmak,

Askerlik görevini yapmış olmak,

30 yaşından gün almamış olmak,

6 aydan fazla hapis cezasından hükümlü bulunmamak.

Kamuda Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi unvanında görev almak isteyen adayların, İlçe Emniyet Müdürlüklerimize şahsen yapacakları başvurular 09 Kasım 2017 tarihten itibaren kabul edilmektedir.

Başvurusu kabul edilen adaylardan sırasıyla “sözlü ve yazılı sınavlarda başarılı olan, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olan ayrıca sağlık kurulu raporunda Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışmasında mahsur görülmeyenlerin” 2018 yılı Ocak ayı içerisinde atamalarının yapılması planlanmaktadır.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adaylık son başvurusu tarihi olarak 22 Kasım 2017 ilan edilen tarihin, İlce Emniyet Müdürlüklerimize yapılan yoğun başvurular nedeniyle 24 Kasım 2017 saat:17.00’e mesai bitimine kadar uzatılmıştır.