Sıfır atık çalışmaları konusunda büyük yol kat eden Güngören Belediyesi, halkı bilgilendirmeye büyük özen gösteriyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, halkı geri dönüşümün nasıl yapılacağına dair bilgi paylaşımında bulunuyor.

İLK YAPILMASI GEREKEN TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLERDEN KURTULMAK

Tek seferlik kullanım için tercih ettiğiniz kağıt ve plastik atıkları azaltabilirsiniz. Çünkü bugün, yerlerine kullanabileceğiniz alternatif ürünler bulunmaktadır. Örnek vermemiz gerekirse; plastik pipetler yerine metal ya da bambu pipetler, saklama poşetleri yerine ise pişirme kağıtları kullanabilirsiniz. Böylelikle kağıt ve plastik atıklarda önemli ölçüde azalma olacaktır. Aynı şekilde plastik kutular yerine cam kutuları tercih edebilirsiniz.

ÇÖPLERİ SINIFLARINA GÖRE AYRIŞTIRIN

Geri dönüşümde çöpler; cam, kağıt, plastik ve metal atıklar şeklinde dört ana başlıkta ayrılır. Fakat evinizde iki ana sınıfa ayırabilirsiniz. Bunlar yemek atıkları ve katı atıklar (Cam, kağıt, plastik ve metal) şeklindedir. Yemek atıkları için normal çöpü kullanabilir, katı atıklar (Cam, kağıt, plastik, metal) içinse bir adet atık kutusu satın alabilirsiniz. Çöpleri ayrıştırırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus; plastik ve ambalaj atıklarını, yemek atıklarından tamamen arındırmaktır. Bunun için plastik ve ambalaj atıklarını sudan geçirerek atık kutusuna atmanız yeterli olacaktır. Yaptığımız bu küçük uygulamalar sayesinde elde ettiğimiz sonuç, dünyamız için atılan en önemli adımlardan biri olacaktır.