“Üç Dolarlık Sandviçi Tercih Ettim”

Hülya Koçyiğit Programında Fadik Sevin Atasoy’u Ağırladı

“Kenan Doğulu’nun Konaklama Bursuyla Okudum”

Türk Sineması’nın efsane ismi Hülya Koçyiğit, her Pazar günü saat 12:00’de TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Koçyiğit’in bu haftaki konuğu Fadik Sevin Atasoy oldu.

“Burada olmaktan dolayı müthiş onur duydum, çok mutlu oldum” diyerek duygularını dile getiren Fadik Sevin’in çocukluğu ile başlayan sohbette, Atasoy, babası ünlü oyuncu Sönmez Atasoy’un adını da sahnede ‘Fadik Kız’ oyununu oynarken koyduğunu belirtti. Fadik Sevin, babasıyla anılarını paylaşırken, vefatından önce kendisine yazdığı mektuptan bahsetti. Fadik Sevin’in dört yaşındayken oynadığı Teneke oyunuyla aldığı ödülle devam eden sohbette Atasoy “Annem Emel Göksu’nun karnındayken de duymuşum alkış sesini, bu yüzdendir tiyatro aşkım sanırım” derken, on yaşındayken oynadığı TRT ekranlarında yayınlanan ‘Rüzgar Gülü’ çocuk programı günleri anlattı ve görüntüleri de izlediler.

Atasoy’un eğitim hayatıyla devam eden sohbette birçok ülkede eğitimine devam ederken aynı zamanda da çalıştığını söyledi. Reha Erdem’in kendisini keşfeden kişi olduğunu belirten Atasoy “Bana rol vermişti, gözünden yaş akan bir gelini oynamıştım reklamda ve kocaman seti ilk orada görmüştüm” derken ilk televizyon projesi olan Bizim Evin Halleri’nden görüntüleri de stüdyoda kahkahalar eşliğinde izlediler.

Kenan Doğulu’nun Konaklama Bursuyla Okudum

Fadik Sevin burs kazandığı dünyaca ünlü oyuncu koçu Michelle Danner’ın derslerine katılabilmek için yaşadığı anları da ‘Film Gibi Hayatlar’ programında anlattı: ”Los Angeles’ta kalacak yerim yok, ulaşım için araba lazım o da yok. Sınava girdim bursu kazandım ama çok üzgünüm, çıkışta düşünüyorum ne yapacağım diye o sırada telefon çaldı arayan yakın arkadaşım Kenan Doğulu’ydu. Kenan’lar da New York’taymış o sırada beni de orada sanıyormuş ‘Hadi buluşalım’ dedi. Anlattım durumu, dönecektim belki de. Kenan orada arkadaşları olduğunu söyledi onların yanına gitmemi söyledi hatta ‘Seni evlat edinsinler’ dedi. O an kesin kalmaya karar verdim ve o ev bursuyla okula gitmeye devam ettim.”

“Üç Dolarlık Sandviçi Tercih Ettim”

Fadik Sevin Atasoy, Amerika’da geçirdiği günlerden de bahsetti: “Bazen Amerika’dayken üç dolara sandviç yiyordum ama okula da gidiyordum, eğitim alıyordum. Türkiye’den arıyorlar dizi için teklif geliyor, güzel de bütçeler teklif ediyorlardı ama ben eğitimi ve o üç dolarlık sandviçi tercih ettim” dedi.

‘Merhaba’ filminden bahsederken duygusal anlar yaşandı. Babası Sönmez Atasoy’la son filmi olduğunu belirten Fadik Sevin Atasoy “Filmde baba, kızı oynamıştık. Filmin sonunda baba kızını ikna ediyor ve Amerika’ya gönderiyordu. Film bitti babam vefat etti ve ben Amerika’ya gittim” dedi.

Fadik Sevin Atasoy, Amerika’da prömiyerini yaptığı ‘Muse Bir Esin Perisi’ oyunundan bahsederken bu oyunla hem Türkiye’de hem de yurt dışında aynı sahnelerde aynı reaksiyonları aldığını ve bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Atasoy, oyununun üç kıtada beş uluslararası festivale seçildiğini belirtirken önümüzdeki süreç için de çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Hülya Koçyiğit’in sunumuyla Fadik Sevin Atasoy’un konuk olduğu “Film Gibi Hayatlar” çok özel yeni bölümüyle 05 Nisan Pazar günü saat 12:00’de TRT2’de.