Uyuşturucu kaçakçılarının Brezilya’dan sıvı kokainleri çocuk kıyafetleri, kadın kıyafetleri, pike ve nevresim takımlarına emdirerek İstanbul’a gönderdikleri tespit edildi. Düzenlenen 5 ayrı operasyonda piyasa değeri 3 milyon lira olan 10 kilo kokain ele geçirildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, uluslararası uyuşturucu kaçakçılarının yeni bir yöntemi hayata geçirerek milyonlarca lira değerinde kokaini İstanbul’a sokmaya çalıştığını tespit etti.

ÇOCUK KIYAFETLERİ TAKİBE ALINDI

Brezilya’dan değişik tarihlerde kargo ile gönderilen ‘kullanılmış çocuk kıyafetleri, kadın kıyafetleri, pike ve nevresim takımları’ takibe alındı.

BREZİLYA İSTANBUL ZEHİR HATTI ÇÖKERTİLDİ

Narkotik dedektör köpekleri Nitro, Baron ve Aika Brezilya’dan gelen içerisinde tekstil ürünü bulunan kargolara tepki verdi. Açılan kargolar içerisinden kullanılmış çocuk kıyafetleri, kadın kıyafetleri, pike ve nevresim takımları çıktı.

KIYAFETLERE EMDİRİLMİŞ KOKAİN

Yapılan ilk incelemelerde bu tekstil ürünlerine sıvı kokain emdirildiği tespit edildi.

Bunun üzerine uyuşturucu kargoları kontrollü bir şekilde alıcılarına teslim edilerek suçüstü operasyonları düzenlendi.

5 AYRI OPERASYONDA 10 KİLO KOKAİN YAKALANDI

Güngören, Bahçelievler, Bakırköy ve Maltepe’de farklı tarihlerde düzenlenen 5 ayrı operasyonda, içerisinde emdirilmiş kokain bulunan kargolar alıcılarına kontrollü bir şekilde teslim edildi.

Kokain emdirilmiş ‘çocuk kıyafeti, kadın kıyafeti, pike, havlu ve nevresim takımı’ kargolarının kendilerine ait olduğunu söyleyerek teslim alan Fatih M., Halik K., Hacı D., Memiş Mithat B.,ve Gökhan Nazım Ç. Suçüstü yakalandı.

3 MİLYON LİRALIK EMDİRİLMİŞ KOKAİN

Düzenlenen 5 ayrı operasyonda tekstil ürünlerine emdirilmiş piyasa değeri 3 milyon lira olan 10 kilo kokain ele geçirildi.

Gözaltına alınan 5 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.