‘’İLK KEŞFİM AJDA PEKKAN’’

BOZKURT İLHAM GENCER ‘’ANJELIKA AKBAR İLE SESLER’’’E KONUK OLDU

Ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, her hafta sanat ve iş dünyasından önemli isimleri programında ağırlamaya devam ediyor. Cumartesi günleri saat 16.00’da ekrana gelen Anjelika Akbar ile Sesler’in bu haftaki konuğu efsanevi piyanist şarkıcı Bozkurt İlham Gencer oldu.

Türkiye’nin en önemli sanatçıları keşfeden isim olarak bilinen Gencer 60’lı yıllarda Şişli’deki çatı katında keşfettiği sanatçıları Akbar’a anlattı.

İlk keşfim Ajda Pekkan’ın yanı sıra Ayten Alpman, Cem Karaca, Füsun Önal ve Barış Manço gibi usta isimleri ‘’gayri resmi konservatuvar’’ dediği çatı katında dinledikten sonra sahnelere çıkardığını ifade eden İlham Gencer, ‘’Hepsi çok vefalıydı. Beni hiç unutmadılar’’ dedi.

Akbar’ın efsanevi müzisyenle samimi sohbetinin yanı sıra programda Gencer’den unutulmaz bir performans da geldi. Sanatçı annesi için piyano çalıp şarkı söyledi.

‘’Eğitimim Olsaydı Belki Fazıl Say’ı Geçebilirdim’’

Türkiye’nin ilk piyanist şarkıcısı olan 92 yaşındaki sanatçı eğitimi olmadığını belirterek ‘’Nota bilgim de yok. Doğuştan bir müzisyenim. Eğitimim olsaydı belki Fazıl Say’ı geçebilirdim’’ dedi.

78 senedir piyanist şarkıcılığı yapan Gencer ‘’Parmağımı kaybettim. Tedaviyle düzelttiler. Diğer elimdeki parmağım da aynısı olunca bu sefer kalsın dedim. Parmaklarım ne hale geldi ama hala çalıyorum. Çünkü ben tam bir piyano hastasıyım’’ diyerek 3 tane piyanosu olduğunu belirtti ve hayatını piyanoya adadığını ‘’Kirada oturuyorum. 2-3 daire alabilirdim ama ben piyano aldım’’ şeklinde ifade etti.

Akbar’ın, her hafta programında klasikleşen, konukla ettiği sohbetten yola çıkarak program sonunda anlık ve kişiye özel doğaçlama eser bölümünde usta isim ‘’Çok duygulandım. Çok güzel bir duygu bu’’ dedi.

Anjelika Akbar ile Sesler her hafta cumartesi günleri saat 16.00’da TRT2’de.