Başkan Polat'tan o habere sert tepki!

Malatya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. Boşalan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna ise Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat getirildi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından OdaTv'de başkan Polat ile ilgili bir haber yayınlandı. Haberde Polat'ın başkan seçilmesinin ardından ilk işinin makamdaki Atatürk resmini kaldırdığı iddia edildi. Haberin gerçeği yansıtmadığını belirten Polat konuyla ilgili bir açılama yayınladı.

Polat yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''Bu gün belediye başkanımız Ahmet Çakır beyden boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için belediyemizin meclisinde seçim oldu. Seçimlerde belediye başkanı seçilmemden sonra makama devir teslim töreni için çıktık. Makamda yüzden fazla kişi bunların içinde meclis üyeleri ilçe belediye başkanları ve teşkilat mensuplarımızda vardı.  Ayrıca Anadolu ajansı başta olmak üzer tüm ajanslar ve ulusal basınından ve yerel basından temsilciler vardı. Hatta bazı basın kurumları canlı yayınlar yaptı. Söz konusu fotoğraf devri teslim töreninde çekilen bir fotoğraftır.''

FLAŞ NEDENİYLE PARLAMA OLMUŞ!
''Ondan fazla fotoğraf makinesini aynı anda flaşlı çekim yapınca bir fotoğrafta parlama olmuş ve Atatürk yok gibi görünmüş. Oysa tekrar eden diğer fotoğraflarda Atatürk resmi net görünüyor. Bütün fotoğraf karelerinde ve görüntülerde Atatürk vardır. Merak eden, ajanslardan bugün çekilen fotoğafları alabilir. Aynı kareler, aynı mekan, aynı fotoğraflar. Söz konusu devir teslim töreni ile ilgili belediyemizin internet sitesinde pek çok fotoğraf paylaşılmış ancak teknik personelin dikkatsizliği sonucu parlayan bu fotoğarf da kullanılmış.

Nedense Oda tv bütün fotoğraflar arasından sadece bu fotoğrafı kullanmış ve Atatürk resmi kaldırıldı haberi yapmış. Oysa bu haberi yapan kişi önceki ve sonraki fotoğraflara baksa Atatürk resimini görecektir. Kör olmadıklarına göre görmemesi de imkansızdır. Ancak kasıtlı olarak flaşların parlattığı ve sehven koyulmuş bu fotoğrafı kullanmış yalan ve hedef haber yapmıştır.

Oda tv nin bu yalan haberine karşı dava açacağız. Niyetleri belli olan kişiler sadece belediyemize değil Atatürk'e de hakaret etmiştir. Hukuk önünde hesap verecektir.''