Açıldığı günden bu yana dünyaca tanınan isimlerin yanı sıra ünlü Türk isimlerinin figürlerini de ziyaretçileri ile buluşturan Madame Tussauds İstanbul, Barış Manço’nun figürünü sanatçının ölüm yıl dönümü anısına düzenlenen etkinlikte sevenleriyle buluşturacak.
 

Barış Manço Vapuru En Anlamlı Ziyaret İçin Kalkıyor

Açıldığı günden bu yana dünyaca tanınan isimlerin yanı sıra ünlü Türk isimlerinin figürlerini de ziyaretçileri ile buluşturan Madame Tussauds İstanbul, Barış Manço’nun figürünü sanatçının ölüm yıldönümü anısına düzenlenen etkinlikte sevenleriyle buluşturacak.

19 yıl önce kaybettiğimiz, ünü ülke sınırlarını aşmış sanatçımız Barış Manço, ölüm yıl dönümüne özel düzenlenen etkinlikte anılacak. 4 Şubat Pazar günü gerçekleşecek özel anma etkinliğinde sanatçının Madame Tussauds İstanbul’da yer alan figürü de sevenleri ile buluşacak.

Şarkıları dillerden düşmeyen, dünyayı gezerek yaptığı programları ile Türk insanını dünyanın farklı kültürleri ile tanıştıran Barış Manço, sevenlerinin katılımıyla 4 Şubat Pazar günü anılacak. Saat 10.30’da Kadıköy’deki Beşiktaş iskelesinde buluşacak olan Barış Manço hayranları buradan vapurla önce Beşiktaş iskelesine, oradan da sanatçının mezarının bulunduğu Kanlıca’ya doğru hareket edecek. Barış Manço Vapuru’nda sevenlerini bir de sürpriz bekliyor olacak. Madame Tussauds İstanbul’da bulunan Barış Manço figürü etkinlik boyunca sanatçının sevenlerine eşlik edecek; hayranları bu özel günde sanatçıyı yakından görme fırsatını elde edecek. Saat 12.00’de Kanlıca Kabristanlığı’na yapılan ziyaretin ardından Barış Manço Vapuru dönüş yolunda sırasıyla Beşiktaş İskelesi’ne ve Kadıköy İskelesi’ne uğrayacak.

Barış Manço’nun 1970’li yıllardaki imajını yansıtan Madame Tussauds İstanbul’daki figürü, ailesinin de işbirliği ve onayıyla hazırlanmış ve yapımı yaklaşık bir yıl sürmüştü.