AŞKIN BİR ‘ŞİDDET’ HALİ

Aklından sık sık “acaba sevgilim buna kızar mı?” sorusu geçiyor.Sevgilin senden izin almadan telefon ya da bilgisayarını karıştırıyor “O kim seni ‘like’lamış!” diye kızdı. Peki bu sevgi mi, şiddet mi? Tam da 14 Şubat Sevgililer Günü gelmişken bunları konuşmanın sırası mı? Evet sırası…

Seven kıskanır mı? Aşk yıkıcı mıdır? Sevgiliniz sizi düşündüğü için mi sürekli ne yapmanız gerektiğini söyler? Sevgi her konuda sevgilinizi haklı bulmak mıdır? Şiddet sadece fiziksel mi olur? Güvenli ilişki nedir? Hayır diyemez miyim? Ve daha birçok soru… Bütün bu soruların yanıtları şiddet mi yoksa sevgi mi? Çok sayıda kadın, erkek arkadaşı tarafından şiddete maruz kaldığı halde yaşadıklarını şiddet olarak tanımlamakta zorluk çekiyor. 

İkili ilişkilerde şiddet nasıl tanımlanır? Flört şiddeti nedir? Güvenli ilişki ne demek? Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’nde düzenlenecek “Flört Şiddeti Farkındalık Atölyesi” ile bu sorulara yanıtlar aranacak. 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi yapılacak atölyede toplumsal algılar tartışmaya açılarak, doğru bilinen inanışlar sorgulanacak. Atölyede toplumsal cinsiyet tanımı, güvenli ilişkinin ne olduğu ve şiddetin sadece fiziksel olmadığı anlatılacak. 

En fazla 15 kişiyle yapılacak atölye 13 Şubat Salı saat 15:00’de başlayacak. Farkındalık atölyelerine rezervasyon yaptırarak katılmak mümkün.

Rezervasyon No: 0216 3491189 - 0216 4182175

Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi Rasimpaşa Mahallesi İskele Sokak No:2

RASİMPAŞA SOSYAL HİZMET MERKEZİ

Toplumun her kesimi için sosyo-kültürel faaliyetler, eğitim faaliyetleri, psikolojik ve hukuki danışmanlık, rehberlik ve yönlendirme, psiko-sosyal destek hizmetleri, farkındalık ve güçlendirme çalışmalarının yapıldığı merkez 25 Kasım’da açıldı. Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’nin bir katı özel olarak “Kadın Dayanışma” olarak planlandı. Burada, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı kadınların desteklenmesi ve güçlenmesine yönelik çeşitli çalışmalar yapılıyor. Çeşitli atölye, etkinlik ile kadınların güçlenmelerinin desteklendiği merkezde hak temelli eğitim faaliyetleri, psikolojik ve hukuki danışmanlık gibi kadını her alanda destekleyen hizmetler veriyor. Merkezi konumda olması nedeniyle kadınların kolayca ulaşabilecekleri “Kadın Dayanışma” birimi hem bölge geneline, hem de İstanbul ölçeğinde hizmet veriyor.

Binada aynı zamanda çocukların zaman geçirebileceği bir çocuk oyun odası yer alıyor. Binaya çocuklarıyla gelen kadınlar etkinlik ve atölyelere katılırken ya da danışmanlık hizmeti alırken çocukları da bilişsel ve psiko-sosyal gelişimlerinin destekleneceği çocuk oyun odasında vakit geçiriyor.

Engelli bireylerin erişimine uygun olarak yapılan binada yaşlı bireylere ve yine toplumun her kesimine yönelik bilgisayar odası, serbest kullanım alanları, etkinlik odaları ve bir de kütüphane bulunuyor.