KUDÜS’ÜN RUHU MUHTEŞEM BİR GÖSTERİ İLE SAHNEYE TAŞINACAK

Üç semavi dinin ortak şehri Kudüs’ün, geçmişten günümüze uzanan ruhani varlığı, “Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı” adlı ihtişamlı teatral gösteri ile 26 Aralık akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde izleyici karşısına çıkacak. Kültür ve sanat dili kullanılarak evrensel mesajların verildiği dramatik sahne gösterisinde, en geniş kadrosuyla Devlet Tiyatrosu sanatçıları rol alacak. Gösteri kadro zenginliği ve ileri teknolojik sahne altyapısıyla Türkiye tarihinin “Kudüs” konulu en büyük sahne performansı da olacak.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği, Kudüs Platformu tarafından hazırlanan “Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı” adlı gösteride Hz. Ömer’den Selahaddin Eyyubi’ye, Yavuz Sultan Selim’den Abdülhamit’e Kudüs’ün manevi kimliğini yaşatmış liderlerin hayatlarından kesitler sunulacak. İrfandan Medeniyete Hareketi Kudüs Platformu'nun “2017 Kudüs yılı” etkinliklerinin gala programı içerisinde yer alan gösteri ücretsiz olarak izlenebilecek. Gala gösterisine ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile birlikte çok sayıda özel davetli de katılacak.

Kudüs şehrinin tarihsel ve kültürel açıdan öneminin anlatılacağı gösteri için çalışmalara bir yıl öncesinden başlandı. Özge Dilek tarafından yazılan gösterinin Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Salim Tokaç ve A. Necat Birecik üstlendi. Yönetmen Ebru Kara ile Drama Yönetmeni Koray Aydın tarafından sahneye konulacak gösterinin dekor ve kostümlerinde ise Canday Günay Tuna’nın imzası bulunuyor. Kareografisini Pınar Ataer’in yaptığı “Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı” adlı dramatik sahne gösterisinde ayrıca sahne tasarımı için ileri teknolojiden yararlanıldı. Işık, ses ve müziğin eşliğinde muhteşem bir görsel şölen sunacak olan gösteri, Kudüs’ün bu coğrafya için önemini bir kez daha gözler önüne serecek.

Gösteriden:

Sadece Ağlayanlara Yar Olmaz Kudüs

Yar Olmak İstiyorsan onunla Gerek Uğruna Savaşmak Yetmez ...

Uğruna, Ölmek de Gerek

O’na Sahip Olmak İçin Kudüs’e Ait Olmak Gerek

Sultan’ı Olmak İstiyorsan,

Önce Kölesi Olmak Gerek

Ey !!! Ruhu İlk Üflenenin, İlk Kıblesi Ey Arza Yürüyen Yolcunun

Bıraktığı Ayak İzinin Emanetçisi

Ey Yüce Göklere Ulu Sultanı Uğurlayan Göklerden Yere İnen Kubbenin Sahibi Yeryüzünde

Yüreklerin Ritmi Duruncaya Son Aşığın Ölünceye

Son Duanın Susuncaya

Son Yolcun Dönünceye

Son Mücahidin Düşünceye

Ve Son Taş Bitinceye Kadar Kudüs Kudüslülerindir.

Künye: “Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı”

Genel Sanat Yönetmeni: Murat S. Tokaç-A. Necat Birecik

Yönetme: Ebru Kara

Drama Yönetmeni: Koray Aydın

Dekor/Kostüm: Candan Günay Tuna

Yazan: Özge Dilek

Müzik Prodüksiyon: Kalyon Prodüksiyon

Kareograf: Pınar Ataer