Uygur Çocuk Tiyatrosu yepyeni oyunları ile perdelerini sizler için açıyor.

Bilet

"Uygur Çocuk Tiyatrosu; 2009 yılında usta tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’un oğlu Suha Uygur’un Genel Sanat Yönetmenliği’nde Filiz Senger ile birlikte kurulmuştur. Kurulduğu ilk günden beri yaptığı farklı çocuk oyunları ile dikkat çeken Uygur Çocuk Tiyatrosu, en büyük hayali çocuklar için tiyatro yapmak olan usta sanatçının bu hayalini bir nebze olsun hayata geçirmek amacıyla yola çıkmıştır.

Tiyatronun hayata geçirdiği tüm çocuk oyunları; hem çocukları hem de ebeveynlerini eğlendirirken bilgilendirmek, ele aldığı konu hakkında farkındalık yaratmak üzere hazırlanan projelerdir.

Bir Alzheimer'ın Anıları “Bana Bir Akıl Lazım!” Bir Alzheimer'ın Anıları “Bana Bir Akıl Lazım!”

2009 – 2010 tiyatro sezonunda sahnelenen ilk çocuk oyunu "Bu Dünya Hepimizin"; Çevre ve Orman Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı onayı almış olup, 2010 – 2011 tiyatro sezonunda sahnelenmeye başlayan "İyilik Ağacı" ve 2011 – 2012 tiyatro sezonunda sahnelenmeye başlayan "Küçük Kız" ve "Yıldızlar" oyunları ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla hazırlanmıştır. 2011 – 2012 tiyatro sezonunda sahnelenmeye başlayan diğer bir oyun olan "Kırmızı Pabuçlar" ise kısa bir süre önce aramızdan ayrılan büyük sanatçı Esin Afşar tarafından Türkçe’ye uyarlanan bir Andersen masalıdır.

Bu oyunların ardından 2012 – 2013 tiyatro sezonunda "Uğur Böceği Pani ve Muhteşem Serüveni" ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla "Pamuk Prenses Mikroplar Ülkesinde" adlı 2 yeni oyun daha sahnelenmiştir. 2013 – 2014 tiyatro sezonunda ise yine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla "Güneşe Yolculuk" adlı oyun sahneye konmuştur.

2014 – 2015 tiyatro sezonunda "Güneşe Yolculuk", "Mıknatıs Çocuk", Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla hazırlanan "Çocuk Ülkesi" adlı çocuk oyunları ve "Muhteşem Kurt" adlı kukla tiyatrosu işe yoluna devam etmiştir. 2016 - 2017 sezonunda ise repertuvarına "Burnunu Kaybeden Palyaço" ve "Gökkuşağının Altında" oyunlarını ekleyen tiyatronun 2017 - 2018 sezonunda takip edilebilecek oyunları aşağıdaki gibidir:

Burnunu Kaybeden Palyaço
Gökkuşağının Altında
Çocuk Ülkesi 
Mıknatıs Çocuk
İyilik Ağacı

Tiyatromuz; birbirinden farklı, eğitici ve eğlendirici projeleri minik izleyicilerle buluşturmak için çalışmalarını hızla ve keyifle sürdürmektedir.Uluslararası standartlarda hazırlanan şimdilik ismini gizli tuttuğumuz çocuk müzikali için çalışmalarımız hızla devam etmektedir."