TOPRAĞIN ALTINDAN YÜKSELEN BİR ÇIĞLIK: TEN RENGİ

Yer: Altkat Sanat , İstanbul

Kırlangıç Tiyatro Oyunu Kırlangıç Tiyatro Oyunu

Tarih: 20 Ocak 2023 Cuma

Saat: 20:30

Bilet

Altkat Sanat Tiyatrosu olarak oyunlarımızı belirlerken; dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ve politik atmosferi göz önünde bulunduruyoruz. Bizim sanat politikamız toplumun yaşam biçiminden ve toplumun sorunlarından bağımsız olmuyor. Bu noktada kadın cinayetlerini anlatan bir oyunla izleyicimizin karşısına çıkmak bizim için elzem oluveriyor. Oyun; öldürülen bir psikoloğun anlatımıyla başlar. Kendi hayatı ve toplumun kadına bakışı oyunun başat unsurları oluyor ve iki bakış paralel ilerliyor. Kadının hayatıyla toplumun bakışı bu anlamıyla yüz yüze gelirken, izleyiciyle de bir hesaplaşma içine giriyor. Yani toplumun kendisiyle yüzleşiyor.

Yüzlerimizi birbirimize çevirmeden, gözlerimizi birbirimizin gözlerine gerçek anlamda dikmeden, kadına açılan bu savaşı kaybetmeye mahkûm olacağız. 

Ten Rengi oyunumuz salt yasaların yetersizliğini anlatan değil, toplumun normalleştirdiği bakış açısıyla bir hesaplaşma içeriyor. Hem erkeği yaratan bu toplumu hem de cinayetleri işleyen erkeği konu alıyor. Bu oyunda söyleyecek sözümüz ve hesaplaşacağımız bir bakış açısı var. 

Yazan ve Yöneten Nevzat Süs
Yönetmen Yardımcısı Hatice Şanlı
Işık Tasarımı Alev Topal
Müzik Deniz Köseoğlu
Reji Asistanı Sevinç Hasanova
Işık Kumanda Taha Eren Özcan
Video-Fotoğraf Erdi Köseoğlu
Dış Sesler: Aydan Cömert, Aybike Turan, Bilge Soylu, Betül Alaz, Deniz İnan, Esra Kucur, Gizem Özgün, Hatice Şanlı, İlkay Akpınar, Sevcan Sini 
Oynayan Müge Saut
Süre 70 Dk.