19 Aralık - 27 Mart

İstanbul

Program
21 Kasım 2017 Salı 20:00 - Virtüöz Ayla Erduran& İris Şentürker
19 Aralık 2017 Salı 20:00 - Aile Boyu Müzik
16 Ocak 2018 Salı 20:00 - Tango Aşkına
20 Şubat 2018 Salı 20:00 - Müziğin ve Gençlerin Gücü
27 Mart 2018  Salı 20:00 - Sıradışı Bir Dahi: Mozart 

Detaylı bilgi için: www.irmakkulturmerkezi.com

Fiyat: 55.00 TL


Ayla Erduran - Keman, İris Şentürker - Piyano
Dünya'nın her yerinde önemli orkestra, şef ve müzisyenlerle konserler veren, albümleri yayınla­nan, ödüller alan, başta BBC olmak üzere, konserleri dünyadaki pek çok radyo ve televizyonda ya­yınlanan, hayatı hakkında iki kitap yazılan Ayla Erduran'a bu gecede, kuşağının önde gelen piyanistlerinden  İris Şentürker eşlik edecek. Bol ödüllü bir piyanist olmasının yanı sıra, parlak kariyerine oda müziği çalışmaları ile de devam eden Şentürker, Türkiye ve Avrupa'da çıkan CD'lerinin yanı sıra, Japonya'dan Avusturya'ya, dünyanın her yerinde konserler vermeye devam ediyor.

Aile Boyu Müzik – Gülsin Onay & Erkin Onay & Eren Kuştan & Elif Onay
Gülsin Onay - Piyano
Erkin Onay - Keman
Eren Kuştan - Keman
Elif Onay - Viyola 

"Harika Çocuk" olarak başladığı müzik yaşamını önemli orkestra ve şeflerle konserler vererek sürdüren, dünyanın dört bir yanında resitaller veren, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilen Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, müzisyen ailesinin üçüncü kuşağı ile çok özel bir buluşma gerçekleştiriyor. Irmak Konserleri için özel olarak bir araya gelen Gülsin Onay, oğlu Erkin Onay, gelini Elif Onay ve kardeşi Eren Kuştan unutamayacağımız bir konser verecek. Konserin ardından Ali Pınar sanatçılarla, birlikte müzik yapmanın aile yaşamına katkılarını konuşacak.

Tango Aşkına- Tango Neva & Ali Pınar
Tango Neva: 
Ayşe Nil Ülgener - Piyano, 
Yonca Sülün, Gaye Süslüoğlu - Keman,
Didem Hekimoğlu - Viyola, 
Jülide Canca Eke - Viyolonsel, 
Ceren Akçalı - Kontrbas
Solist: Ali Pınar

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile Devlet Opera ve Balesi Orkestrası kökenli, her biri usta mü­zisyenlerden oluşan Tango Neva, uzun yıllara dayanan klasik müzik alanındaki deneyimlerini farklı alanlara taşıyor. Grup, Ali Pınar'ın sesi eşliğinde, Arjantin tangolarından örnekler sunuyor. Müzik bölümünün ardından Ali Pınar, sanatçılarla tangonun tarihini, nasıl ortaya çıktığını, neden tutkunun ve aşkın müziği olduğunu konuşacak.

Müziğin ve Gençlerin Gücü
Her çocuğun sanata erişim hakkı olduğu inancıyla bu güne kadar hiçbir yetenek aramadan, imkânları kısıtlı 6 binden fazla çocuğa çok sesli evrensel müzik eğitimi veren Barış İçin Müzik Vakfı çalışmalarına 2005 yılında Edirnekapı'da başladı. Bugün İstanbul - Edirnekapı ve Adalar, Bursa Nilüfer, İzmir Naldöken ve Turgut Köyü'nde çalışmalarını sürdürüyor. Avusturyalı şefi Sascha Goetzel'in genel sanat yönetmenliğini üstlendiği topluluk yüksek müzik kalitesiyle öne çıkıyor. Bu konserde gençlerin yüksek enerjisine ve müziğin iyileştirici gücüne yakından tanık olacaksınız. Müzik bölümü ardından Ali Pınar, Barış için Müzik Vakfı'nın yöneticileri ve genç müzisyenlerle sohbet edecek.

Sıradışı bir Dahi: Mozart - Borusan Quartet
Esen Kıvrak - Keman
Olgu Kızılay - Keman
Efdal Ahun - Viyola
Çağ Erçağ - Viyolonsel 

Dinamik, kaliteli ve renkli konser programları ile başta gençler olmak üzere geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan Borusan Ouartet bu konserinde dahi besteci Mozart'ın eserlerine yer veriyor. Mozart'ın Dissonance isimli eserini çıkardıkları albümlerde de yorumlayan grup, konserin ardından bestecinin filmlere konu olan sıradışı yaşamını, saray bestecisi Salieri ile olan ilişkisini ve gizemli ölümünü Ali Pınar ile konuşuyor; Amadeus filminden sahneler bu sohbete eşlik ediyor.