Yer: Yerebatan Sarnıcı, İstanbul

Saat: 21.00

Bilet

Üç gerçek hamile kadın, Yerebatan Sarnıcı’nın büyülü atmosferinde seyirciyi sıradışı bir deneyime davet ediyor!

Jekyll & Hyde Jekyll & Hyde

Doğumlarına az kala bu üç kadın oyuncu, “tam da şimdi sahnede olmanın sırası” diyerek, 7 aylık gebe bedenleriyle meydan okuyan bir performans sergiliyorlar.

‘Her an doğabilir, her an ölebilirmiş gibi.’

Bizi biz yapan peri masallarını sorguluyor, sorgulatıyor ve bu masalların sonunu yeniden yazıyorlar. Hep yeniden doğarak, yeni diller üreterek, kahkahalar atarak….

Yerebatan Sarnıcının son dönemdeki yenilenmiş hali, kültür sanat etkinliklerine kapılarını açmaya devam ediyor. Bu büyülü alan için özel tasarlanmış ilk proje olan ‘GEBE’ oyunu 3 Ekim’de prömiyer yapıyor. Sadece 15 gösterimde seyirci ile buluşacak bu oyun; yazarı Hatice Meryem’in annelik ve kadınlık üzerine tatlı-sert sorgulamalarıyla müzenin içerisinde ayrıcalıklı bir deneyim sunuyor. Kültür sanat sektöründe kadın üreticilerin varlığına farkındalık yaratan projenin ekibi, tamamen kadınlardan oluşuyor.

Yerebatan Sarnıcı’nın "gece gezilmesi” konseptiyle başlayan akşam; oyunun başlamasına 1 saat önce kapılarını sınırlı sayıda seyirciye açıyor; içerde bulunan “Daha Derine” sergisini gezme imkanın ve Seçil Metin'in canlı şamanik müzik performası eşliğinde görme ayrıcalığı sunuyor. Saatler 21.00‘ı gösterdiğinde; İstanbul’un rahmi Yerebatan’dan ‘GEBE’ oyunu doğuyor…

‘Peri masalları yerine, kadınların sadece kendi hayatlarını yaşadıkları masalları anlatmak isteriz. Yoksa da icat ederiz.’


20.30: Daha Derine sergisi
20.30: Canlı Şamanik Müzik Peformansı /Seçil Metin
21.00: Gebe

Uygulayıcı Yapımcı: Elif Özge Maltepe
Yazar: Hatice Meryem
Yönetmen : Nagihan Gürkan
Yardımcı Yönetmen: Esra Şengünalp
Oyuncular: Alayça Gidişoğlu, Özlem Öçalmaz, Tuba Karabey
Işık Tasarımı: Ayşe Sedef Ayter
Ses Müzik: Seçil metin
Kostüm Tasarım: İlayda Çeşmecioğlu
Reji Asistanı: Berçem Açığ
Görsel Tasarım: Gözde Karaoğlan