Tarih: 8 Aralık 20.30

Ağladım Ağladım

Yer: Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi

“Yılın En İyi Kadın Performansı” ödüllü oyun “Celile” sahnelenmeye devam ediyor.

Türkiye'nin bir çok ilinde izleyicisi tarafından ayakta alkışlanarak, ödüllerin en güzelini alan “Ayşegül Yalçıner'in” muhteşem performansına bir ödül de Yeni Tiyatro Dergisi'nden...

9. Uluslararası Emek ve Başarı Ödüllerinde “Yılın En İyi Kadın Performansı” ödülüne layık görülen oyunda “Celile” Ayşegül Yalçıner tarafından; sadece Nazım Hikmet'in annesi ya da Yahya Kemal'in sevgilisi olarak değil, 1900'lerden izleyiciye ulaşan güçlü bir kadın portresi sunuluyor.

Nazım'ın uzun hapislik sürecinde kendisinin ve bütün dünya aydınlarının verdiği mücadele yıllarında, yüreği evladının özgürlüğü için çarpan bir annenin feryadı da vardı. Osmanlı'nın son yıllarında yasak aşkı, Cumhuriyet'in ilk yıllarında oğlunun yaşamı ve özgürlüğü için verdiği mücadele ile konuşulan güçlü ve cesur bir kadın... Resimlerini insanlara verirken; "Bunu yatak odasına değil salona asın lütfen" diye tembih eden, Osmanlı'nın ilk kadın nü ressamı tüm gerçekliğiyle aktarılıyor izleyiciye. Kendi zamanı için alabildiğine cesur ve cüretkar bir ressam... Oğlu açlık grevindeyken hiç düşünmeden, zamanın şartlarına, baskılarına aldımadan, Galata Köprüsü üzerinde eylem yapma cesaretini gösteren güçlü bir kadın, bir anne, bir aşık...  Celile!

Oynayan: Ayşegül Yalçıner
Yazan – Yöneten: Ali Yalçıner
Müzik: Gökmen Özveri
Dekor: KHT
Kostüm: Zerrin Akbulut
Dramaturji: Bülent Bayrak
Afiş Fotoğraf: Halil Ergin
Afiş Tasarım: Fırat Seymen
Seslendirme: Ada Yalçıner

Etkinlik Kuralları

- Etkinlik girişinde bilet kontrolü yapılacaktır, biletinizi telefondan göstermeniz gerekmektedir.
- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır. 
- Katılımcılar/izleyiciler alana girerken muhakkak maske takmalı ve etkinlik süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılmalıdır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılacaktır.
- Katılımcılar/izleyiciler bileti üzerinde yazan koltuk numarasına oturmak zorundadır.  Bu kurala uymayan ve yer değişikliğinde ısrar eden katılımcılar etkinlik alanı dışına alınacaktır.
- Öğrenci biletleri için girişte kimlik ibrazı zorunludur.
- Etkinlik alanı içine video, fotoğraf makinesi vb. dijital kayıt aletleri alınmayacaktır.

Bilet: