Prefabrik ev; çevre koşulları göz önünde bulundurularak hazırlanan, talep edilen boyutta üretilen ve her yerleşim alanına inşâ edilebilen yapılardır. Uluslararası standart ölçülerde hazırlanan bu evler, deprem gibi doğal olaylara dayanıklı üretilir. Prefabrik evler, kişilerin arzu ettikleri tasarım ve malzemelerle hazırlanır. Yazlık - kışlık olacak şekilde konaklama yeri olarak tercih edilen bu yapılar, doğa dostu malzemelerden üretilir. Prefabrik ev satın almak isteyen kişilerin merak ettiği belli başlı sorular bulunur. Peki, neden prefabrik ev tercih edilmelidir? Prefabrik ev satın alırken nelere dikkat edilmelidir. İşte, prefabrik evler hakkında merak edilen sorular ve cevapları...

Neden Prefabrik Ev?

Prefabrik ev satın almak için geçerli birçok sebep vardır. Kişilere büyük avantajlar sunan prefabrik evler, günümüzde de en çok tercih edilen yapılardır. Tek katlı ya da iki katlı olacak şekilde inşâ edilmektedir. Prefabrik ev tercih etmenin en önemli sebeplerinden biri kısa sürede kullanıma hazır olmasıdır. Zamandan tasarruf sağlayan prefabrik yapı, standart planlarla hazırlanır. Bu yapıların her bir parçası fabrika ortamında üretilir ve montaj işlemiyle bir araya getirilir. Hazır olarak üretilmesi sebebiyle, inşâ işlemi sırasında tesisatçı, badanacı ve ustalar gibi ekstra kişilere ihtiyaç duyulmaz. Bu da prefabrik evlerin ekonomik olmasının en geçerli sebeplerinden biridir. Prefabrik evler inşâ edilmeden önce, kişiler ilgili yapının maliyeti hakkında bilgi alabilir ve rahatlıkla bütçe planlaması yapabilirler. Prefabrik evleri tercih edilebilir kılan bir diğer özelliği de güvenliğinin üst düzeyde olmasıdır. Deprem ve yangın gibi olası afetlere karşı dayanıklıdır. Prefabrik yapıların arsalar arasında taşınabilir olması da en büyük avantajları arasında yer alır. Böylelikle, kişiler var olan prefabrik evlerini farklı bir konuma taşıyabilirler.

Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler Neler?

Prefabrik ev satın alırken dikkat edilmesi gereken belli detaylar bulunur. Bunların ilki, prefabrik satın alınacak firmanın güvenilir olmasıdır. 1986 yılından günümüze kadar, üstün tecrübesiyle 110’u aşkın dünya ülkelerine ihracat yapan Karmod, uzman ekibiyle hayalinizdeki prefabrik evi beğeninize sunuyor!
Prefabrik ev satın alırken, kullanılan malzemenin kalitesi dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biridir. İşçilik kalitesi, daha önce inşa edilen yapıların detayları gibi bilgiler büyük önem taşır. Prefabrik yapının teslimatından sonra ilgili firmanın servis hizmetinin bulunup bulunmadığını da öğrenmek önemlidir. Bir sefer satın alınan
prefabrik evlerde, fiyattan önce kalite ve dayanıklılık göz önünde bulundurulmalıdır. Kullanılan malzemelerin farklılığa sahip olabileceği unutulmamalıdır. Tüm ürünlerin markaları hakkında bilgi almaya dikkat edilmeli ve daha önce inşâ edilen prefabrik evlerle kıyas edilmelidir. Hazır konutlar hakkında deneyimli bir marka olan Karmod Prefabrik, sektörün lider isimlerinden biridir. Türkiye’nin alanında lokomotif markalarından biri olmayı başaran firma, 5 kıtada, 100’ü aşkın ülkeye ihracat yapmıştır. Müşteri memnuniyetini her şeyden üstün tutan marka, geçmişten günümüze ürün yelpazesini genişleterek, müşterilerine hayallerindeki yapıyı inşâ etmeyi gaye edinmiştir. Karmod Prefabrik, kurumsal müşterileri için modern ofisler, şantiye binaları, yatakhane, yatakhane ve acil yerleşim üniteleri; bireysel müşteri için de tek ve çift katlı prefabrikler ve yazlıklar inşâ eder.