Performans ve tasarımın mükemmel birleşimi: Lada Vesta Sport

Lada’nın uzun süredir beklenen aracı Vesta, Moskova Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Türkiye’de arazi modeli Niva’nın satışı başlayan markanın yeni araçlarının da önümüzdeki yıl satışa çıkması bekleniyor.

Lada Vesta Sport

Lada Vesta Sport, 2 yıl önce konsept olarak Moskova Otomobil Fuarı’nda sergilenmişti. Rus üretici aradan geçen sürenin sonunda tanıtımını yaptığı konsepti aynı şekliyle tanıttı. Oldukça ilgi çekici tasarım detaylarına sahip lan araç 1.8 litrelik atmosferik benzinli motorla satışa sunulacak.

Konsept tasarımın aynısı

Vesta Sport standart versiyona göre daha iyileştirilmiş bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Yükseklik azalmış ve araç 16 mm yere yaklaştırılmış. Frenler güçlendirilmiş ve dış tasarımda bir takım farklılıklar yapılmış. Bunlar arasında yeni ön tampon, yan eteklerde Sport etiketi, siyah yan aynalar, yeni arka tampon, bagaj üstü spoyler, arka difüzör, çift egzoz çıkışı ve 17 inçlik jantlar eklenmiş.

Güçlü atmosferik motor

Motor kısmına baktığımızda Lada Vesta Sport’un kaputunun altında 1.8 litre atmosferik benzinli bir motor yer alıyor. 145 ps ve 187 nm tork güç üreten bu motor iyi bir performans vadediyor. Lada Vesta Sport, 5 ileri manuel şanzımanla geliyor ve aracın 0-100 km hızlanması 10.2 saniye sürüyor. En yüksek hızı 198 km/s olan aracın fiyatı henüz paylaşılmadı.