Türkiye’nin ilk sosyal fayda sağlama amaçlı veri bilimi programını 12 Temmuz 2020 günü tamamlandı. İBB, “Kodluyoruz” ve “University of Virginia” işbirliği ile yürütülen programa seçilen gençler İBB’nin sağladığı veriler ile kent sorunlarına çözüm aradı. Başarılı olan gruplar, Washington’daki organizasyona katılacak.İBB, “Kodluyoruz” ve “University of Virginia” işbirliğiyle yapılan “Sosyal Fayda İçin Veri Bilimi” (“Data Science for the Public Good”) programı, 12 Temmuz 2020’de tamamlandı. İBB Zemin İstanbul Teknoloji Merkezi’nin organizasyonuyla gerçekleşen ve Türkiye’de ilk kez yapılan program, 4 ay sürdü. Programa katılan gençler, İBB’nin sağladığı veriler ile kentin sorunlarını çözmeye yönelik projeler geliştirdi. 

Programa Yoğun Katılım

Toplamda 509 kişinin başvurduğu programa 33 aday seçildi. Seçilen katılımcılar, ilk aşamada 30 saatlik eğitime tabi tutuldu. İkinci aşamada ise katılımcılar, gruplara ayrılarak 70 saatlik bir çalışma yaptılar. İkinci aşama sonunda gruplar 7 ayrı proje geliştirdi. Gruplar, çözüm geliştirirken İBB’nin sağladığı verileri kullandılar. Projeler; sosyal mesafe, eğitim, İstanbul yoğunluk bildirimi,  su kaynaklarının kullanımı, trafik tahmini ve talep çözme başlıklarında oldu.

Başarılı projeler Washington DC’ye gidecek

Proje üreten 7 gruptan başarılı olanlar, önümüzdeki günlerde ‘University of Virginia'da gerçekleşecek olan mezuniyet törenine katılacak ve Washington DC’de yapılacak olan büyük organizasyonda İstanbul’u temsil edecekler.