Edebiyat hocası ve öğrencisinin açtığı youtube sayfası milyonlarca kişi tarafından seyrediliyor.

Akademik bilgileri popüler kültür araçlarıyla aktarınca üniversitelerde sıkışıp kalmış bilgilerin ne kadar fazla kişiye hitap edebileceğini görmüş olduk. 

Ben ve öğrencim Engin Can Yağcı yaklaşık bir yıl önce youtube kanalımız BAKMA GÖR’ü kurduk.

Eğitim kategorisinde akademik yaklaşımı prensip edinip, konulara, kavramlara, filmlere, dizilere, metinlere…. v.b farklı perspektiften bakıp, popüler kültürün hüküm sürdüğü sosyal medyaya uyarlıyor ve haftalık içerikler halinde yayınlıyoruz.

Bununla beraber yaptığımız şey, hoca-öğrenci ilişkisine de farklılık katan bir yaklaşım. Klasik eğitim hocadan öğrenciye doğru iken, benim deneyimlediğim artık bunun tek taraflı olamacağı yönünde.

Çünkü çağımızdaki hıza kolay adapte olabilen gençlerin algılamaları, olaylara bakışları ve hatta süreleri çok farklılık gösteriyor. Bunun için ben bir öğretim üyesi olarak meramımı onlara anlatabilmem için onların yolunda, onların diliyle konuşmam gerekir diye düşünüyorum.

Sanırım açtığımız kanal da bunun bir yansıması. Böylece sadece ben onlara değil onlar da bana birşeyler öğretiyor. İki taraflı akışı sağlayınca ortaya böyle birşey çıkıyor. www.youtube.com/bakmagor Kısa filmimiz "Sınırlar" 7. Nepal Uluslararası İnsan Hakları Film Festivali'ne girmeye hak kazandı.

Ayrıca bu gücü internet sayfamız bakmagor.com'da da gösteriyoruz. Yaklaşık 15 (hem öğrenciler hem de üniversitede öğretim üyeleri) yazar düzenli olarak yazı paylaşıyor. Akademik bilgileri sadece index'li dergilerde değil aynı zamanda sosyal medya okuyucularına da sunuyoruz.

Öğretim Üyesi Dr. Murat Sayım (İngiliz Dili ve Edebiyatı)