Banka reklamlarıyla vurgun yapmışlar

Sosyal medya üzerinden banka reklamları veriyormuş gibi yaparak vatandaşı tuzağa düşüren çete yüzbinlerce liralık vurgun yaptı. 200 bin liralık vurgun yapan çetenin 500 bin liralık vurgun yapmasını da polis son anda engelledi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 banka müşterisinin hesaplarındaki 200 bin lira paranın çekildiği şikayeti üzerine çeteyi takibe aldı.

SİBER ÇETEYE 3 İLDE OPERASYON

Yaklaşık 4 aylık bir takibin ardından hacker çetesine yönelik, İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çete üyesi 16 kişi gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, olaylarda kullandıkları bilgisayarlar, 21 adet cep telefonu, kart kopyalama aparatı, ajanda, not defterleri, bazı dijital materyaller ile 2 bin 300 lira para ele geçirildi.

HACKER ÇETESİNİN YENİ YÖNTEMİ DEŞİFRE OLDU

Hacker çetesinin, iki yöntemi kullandığı belirlendi. Birinci yöntemde, çete üyelerinin kendilerini banka çalışanı gibi göstererek vatandaşları arayarak tüm hesap bilgilerini ele geçiriyordu. İkinci yöntem de ise, sosyal medya hesapları üzerinden sanki gerçek banka reklamı veriyormuş gibi taklit banka reklamları veriyorlar. Vatandaşlar banka linkini tıkladığını düşünerek tüm hesap bilgilerini ve şifrelerini giriyor. Böylece çete vatandaşın bilgilerini ele geçiriyor. Daha sonra hesaptaki tüm paraları kendi hesaplarına aktarıyorlar.

500 BİN LİRALIK VURGUN SON ANDA ENGELLENDİ

Bu iki yöntemle vatandaşların hesaplarından 200 bin liralık vurgun yapan çetenin, 4 aylık teknik takipler sırasında yapmaya çalıştıkları 500 bin liralık vurgun polis tarafından önlendi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Polisteki sorguları tamamlanan 16 kişilik hacker çetesinin üyeleri İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.