O çocuk annesine teslim edildi

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, ATM'lere yerleştirdikleri kart kopyalama cihazlarıyla 500 bin liralık vurgun yapan 5 dolandırıcı gözaltına alındı. Zanlılardan birinin dikkat çekmemek için 8 yaşındaki çocuğunu da yanında taşıdığı tespit edildi. Polis çocuğu annesine teslim etti.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ATM'lere yerleştirdikleri kart kopyalama aparatlarıyla binlerce kişinin kartını kopyalayarak haksız kazanç sağlayan bir gurubu takibe aldı.

SUÇ MAHALLİNE ÇOCUĞUNU DA GETİRDİ

ATM'lere kredi kartı kopyalama aparatları yerleştiren dolandırıcılık çetesi üyelerinden birinin dikkat çekmemek için yanında 8 yaşındaki çocuğunu da getirdiği tespit edildi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Siber polisi, çetesi üyeleri H.Y., İ.D., Y.E., O.U ve P.E.'yi ATM'lere kopyalama düzenekleri yerleştirirken suçüstü yakaladı. Zanlıların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, kart kopyalamada kullanılan dijital cihazlar ele geçirildi.

ÇOCUK ANNESİNE TESLİM EDİLDİ

Gözaltına alınan zanlılardan biri ATM'lerden para çekerken dikkat çekmemek için yanında getirdiği 8 yaşındaki çocuğuyla birlikte yakalandı. Polis ekipleri, çocuğu annesine teslim etti.

500 BİN LİRALIK VURGUN YAPMIŞLAR

ATM kart kopyalama çetesi üyelerinin 315 kişiye ait kart bilgilerini kopyalayarak yaklaşık 500 bin liralık haksız kazanç sağladıklarını tespit etti.

ATM FARELERİ TUTUKLANDI

Polisteki işlemleri tamamlanan 5 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

VATANDAŞLAR NEYE DİKKAT ETMELİ

Birden fazla banka veya kredi kartı kullanan kart sahiplerinin tüm kartlarında aynı şifreyi kullanmamalarına özen göstermeleri gerekiyor.

Banka veya kredi kartlarına kullanımlarına göre günlük harcama limiti ilgili banka aracılığıyla belirlenmeli ve gerekli olmadığı hallerde günlür harcama limiti yüksek tutarda belirlenmemeli.

Karttan gerçekleştirilen harcamalar ile ilgili olarak muhakkak cep telefonuna bilgilendirme mesajı gelmesi bankalardan talep edilmeli.

Banka veya kredi kartının POS makinelerinin haricinde başka bir cihazdan geçirilmemesine dikkat edilmeli.

İş yerlerinde yapılan harcamalar neticesinde gerçelşetrilecek kredi kartı ödemelerinde pos cihazı buluduğunuz yere getirilerek işlemin gerçekleştirilmesi sağlanmalı aksi takdirde kartın pos cihazı ile yayınından uzaklaştırılmasına izin verilmemeli.

Pos cihazında dahi kart kullanımı esnasında mümkünse şifrenin başkaları tarafından görülmeyecek şekilde girilmesi sağllanmalı.

Banka ve kredi kartı kullananların yapmış oldukları alışverişlerle ilgili banka hesap özetlerini ve dönem çii kullanımlarını sık sık kontrol etmeli.

ATM'lerde şifre girerken mümkün mertepe şifreleri kayıt edilmesin diye elleriyle kamufle etmeleri gerikiyor.