Antalya’nın Aksu ilçesinde yer alan Perge Antik Kenti’nde, MS 3. yüzyıla tarihlenen giyimli kadın heykeli bulundu. Heykel, konservasyon çalışmalarının ardından Antalya Müzesi’nde sergilenecek.

Perge kazılarında 2020 yılının ilk heykel buluntusu ortaya çıkartıldı. MS 3. yüzyıla ait giyimli kadın heykeli, konservasyon çalışmaları sonrasında Antalya Müzesi’nde ziyaretçilerini bekleyecek.

(Antalya Müzesi’ndeki Heykelin Sappho Olduğu Anlaşıldı)

Perge Antik Kenti’nde, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Sedef Çokay Kepçe başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarında, 2020 yılının ilk heykeli bulundu.

Keşfi, Kazılar Dairesi Başkanlığı sosyal medya hesabından duyurdu. Heykelin baş ve vücut kısımları iki parça halinde çıkartıldı.

İmparator Caracalla heykeli bulunmuştu

Gerek mimari, gerek heykel buluntularının mükemmelliğiyle heykeltıraşlık konusunda ekol kent olarak kabul edilen Perge’de bugüne kadar 100’ün üzerinde heykel bulundu. Son 5 yılda ise Batı Cadde sonundaki Caracalla Çeşmesi havuzunda, dünyada bütün olarak ele geçirilen tek heykel özelliğine sahip İmparator Caracalla heykeli ve at heykeliyle birlikte çok sayıda heykel bulundu.

Bu heykellerden restorasyonu tamamlanan 24’ü Antalya Müzesi’nde diğer heykellerle birlikte sergilenirken, önceki yıllardaki kazılarda çıkarılan heykellerin bir bölümü ise depolarda muhafaza ediliyor.

Kaynak:https://arkeofili.com/perge-antik-kentinde-giyimli-kadin-heykeli-bulundu/