Beykoz Tarihi Mekanlar

İshak Ağa Çeşmesi (Onçeşmeler)

İstanbul'un kaynak su havzasının yer aldığı Beykoz'un en önemli çeşmesi olan İshak Ağa Çeşmesi, Türk çeşme mimarisinin de şaheserlerinden biri olarak 

Beykoz "Mecidiye" Kasrı

Beykoz "Mecidiye" Kasrı, İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alan tarihi bir kasırdır. Yalıköy semtinde Hünkâr İskelesi olarak anılan alanın güneyinde yer alır.

Anadolu Hisarı Namazgahı

Beykoz Belediyesi sınırları içinde bulunan Anadolu Hisarı’ndaki namazgâh, Sultan Yıldırım Beyazıt’ın İstanbul’un fethi için 1396’da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alıyor...

Abraham Paşa Korusu

Beykoz Korusu ya da Abraham Paşa Korusu, İstanbul Boğazı sırtlarında, Beykoz Merkez mahallesi ile Paşabahçe mahallesi arasında geniş bir arazi üzerine yayılmıştır...

Anadolu Hisarı Nişangahı

1811 yılında Sultan II.Mahmud'un (1808-1839) adına dikilmiştir. Beykoz Belediyesi tarafından yenileme bakımı ve çevre düzenlenmesi yapılmıştır.

Hidiv Kasrı

Hıdiv Kasrı, İstanbul’un Beykoz ilçesindeki Çubuklu sırtlarına 1907 yılında Mısır’ın son hıdivi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan mimar Delfo Seminati’ye ..

Anadolu Hisarı Kalesi

İstanbul Boğazı ile Göksu (Aretas) Deresi’nin Boğaz’a karıştığı yedi dönümlük, denize doğru uzanan alanda bulunan bu kale çevreye ismini vermiştir...

Küçüksu Kasrı

Anadolu yakasında, Anadolu Hisarı’nın güneyinde Göksü ve Küçüksu derelerinin arasında deniz kıyısında yapılmıştır.

Yoros Kalesi

Anadolu yakasında bulunan ve Boğaz’ın Karadeniz girişinin doğu tarafında bulunan kale, Rumeli Kavağı üzerinde bulunan İmros Kalesiyle birlikte boğazın..

İki Denizin Birleştiği Yer - Yuşa Tepesi

Yûşâ Peygamber, bir rivâyete göre, Hz. Musa ile birlikte Mecmeul-Bahreyn'e (Boğaziçi) gelmiş ve burada vefât ederek bu tepeye gömülmüş.

Küçüksu Mihrişah Sultan Çeşmesi

Küçüksu Mihrişah Sultan Çeşmesi ya da Küçüksu Kasrı Çeşmesi, Küçüksu’da, Küçüksu Caddesi üzerinde yer alır. Küçüksu Kasrı içinde yer alan çeşme, 1806’da Sultan III. Selim Han tarafından annesi Mihrişah Sultan adına yaptırılmıştır..