Athena sikkesi ele geçirildi

Kayseri'de düzenlenen operasyonda, eski Yunan, Roma, Bizans ve Lidya dönemlerine ait 4 bin 371 adet sikke ele geçirildi. Tarihi objeler arasında Avrupa ülkelerinde çok rağbet gören 'Truva' savaşının ardından Yunan askerleri tarafından bastırılan 'Athena' sikkesi de bulunuyor.

Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu'nun değişik sit alanlarında mezar ve tümülüslerden kaçak kazı yapıldığını testip etti.

Binlerce tarihi eseri Niğde'den alarak Kayseri üzerinden İstanbul'a götürmeye çalışan bir otomobil takibe alındı.

Tarihi eser kaçakçısı A.Ç.'nin içerisinde bulunduğu otomobil durduduldu. Otomobilde yapılan aramalarda eski Yunan, Roma, Bizans ve Lidya dönemlerine ait 4 bin 371 adet sikke ve 45 adet tarihi heykel ve objelere el konuldu.

TRUVA SİKKESİ BULUNDU

Ele geçirilen sikkeler arasında Avrupa ve ABD'de büyük rağbet gören 'Truva' savaşı sonrasında Yunanlılar tarafından bastırılan 'Athena' sikkesi de bulundu.

Ele geçirilen 4 bin 415 adet tarihi obje Arkeoloji Müzesi'ne teslim edilirken, tarihi eser kaçakçısı A.Ç. Hakkında da, “2863 sayılı kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanuna muhalefetten” adli işlem yapıldı.