Wushu Milli takımından büyük başarı

Çin'de düzenlenen 7. Dünya Kung Fu Şampiyonasında Türk Milli Takımı, 6 dünya şampiyonluğu, 11 dünya ikinciliği toplamda da 17 madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.

7-12 Kasım tarihlerinde Çin'in Emeishan kentinde yapılan 7. Dünya Kung Fu Şampiyonasında ilk altın madalya milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz'den geldi. Akyüz, "Tongbei Quan" kategorisinde 21 rakibini açık farkla geride bırakarak Türkiye'ye şampiyonadaki ilk altın madalyayı kazandırdı.

Yarışmanın ikinci günü sabah seansında "Geleneksel Nanquan" kategorisinde Mustafa Bedirhan Çapoğlu, 17 rakibini geride bırakarak Türkiye'ye şampiyonadaki ikinci dünya şampiyonluğunu kazandırdı. Aynı gün öğle seansında ise "Geleneksel Jian" dalında Hilal Feyza Çapoğlu, rakiplerini geride bırakarak milli takım adına üçüncü dünya şampiyonluğunu elde etti.

"Geleneksel Gun" kategorisinde yarışan milli sporcu Zeynep Makbule Akyüz ise 9 rakibini açık farkla geride bırakıp Türkiye'ye şampiyonadaki dördüncü dünya şampiyonluğunu kazandırdı.

Şampiyonanın son gününde ise geleneksel ve modsitillerin en zoru ve en güzeli olan "İkili ince kılıç (Shuangjian)" da dünyanın en iyisi olan Elif Akyüz, rakiplerine olan üstünlüğünü açık bir şekilde ortaya koyarak Türkiye'ye şampiyonada beşinci dünya şampiyonluğunu kazandırdı.

Aynı gün halıya çıkan milli takımın 9 yaşındaki en küçük sporcusu Ayşe Sude Akyüz ise "İkili ince kılıç (Shuangjian)" kategorisinde rakiplerine karşı üstünlüğünü açık bir şekilde ortaya koyarak milli takım adına altıncı dünya şampiyonluğunu kazandı.

Ayrıca milli sporcular farklı kategorilerde 11 gümüş madalya daha kazanarak şampiyonada toplam 17 madalya elde ettiler.

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, şampiyonada 6 altın 11 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarı elde ettiklerini belirtti.

Akyüz, şampiyonada mücadele eden tüm sporcuları kutladığını da kaydetti.