Bahçelievler Belediyesince 30 Haziran itibariyle başlatılan her mahallede sosyal mesafeli sabah sporu etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Bahçelievlerli vatandaşlar haftanın her günü kendi mahallesinde bulunan parklarda sabah sporunu gerçekleştiriyor. Her hafta Salı günü ise Yenibosna Çim Stadında sabah sporu eğitmenler eşliğinde yapılıyor. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, ile birlikte stattaki sabah sporuna katıldı.

“Bahçelievlerli komşularımızla sabah sporuna başladık”

Pandemi sürecinde uzun süre evlerinden çıkamayan vatandaşlar, yeni normalle birlikte açık alanda spor yaparak, hem bedensel hem de zihinsel olarak pandemi sürecinin etkilerini üzerlerinden atmaya çalışıyor.

Koronavirüs pandemisi kapsamında sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı süre boyunca evlerinden çıkamayan vatandaşar, Bahçelievler Belediyesi ekipleriyle birlikte sabah sporu yapıyor. Yenibosna Çim Stadı’nda sosyal mesafeli yapılan sabah sporuna Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Vatandaşlarımıza sporu yaymak istiyoruz”

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bahçelievler’de pandemiden sonra açık alanlarda özellikle Bahçelievlerli komşularımızla sabah sporlarına başladık. Her mahallede sabah sporu yapılıyor. Bizim amacımız öncelikle bayanlar olmak üzere tüm vatandaşlarımıza sporu yaymak. Şu anda İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürümüzle beraber vatandaşlarımızın sporuna eşlik ettik. Vatandaşlarımız bizden tecrübeli oldukları için onlar kadar yapamıyoruz. Herkesi Bahçelievler’de yaptığımız sabah sporuna bekliyoruz” diye konuştu.

“Halkımızı spora teşvik eden bir kurumuz”

Sabah sporuna katılan İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Bugün Bahçelievler’de spor etkinliğine katıldık. Bahçelievler Belediye Başkanımız bu konuda güzel işler yapıyor. Biz de hem Belediye Başkanımıza destek olmak, hem de 'güne sporla başlıyoruz' projesini Bahçelievler’de uygulamak için geldik. Amacımız, İstanbul’a spor hareketliliği kazandırmak. Biz spor yapan insanın sağlıklı ve güçlü insan olduğuna inanıyoruz. Spor, bizim güçlü kalmamızı sağlayan çok önemli bir etken” ifadelerini kullandı.