Fatihli Çocuklar Yaz Tatilini Sporla Değerlendiriyor…

Başkan Turan, “Spor sağlıklı ömür sürmek için geçici bir hobi değil, yaşam biçimi olmalıdır”


Fatih Belediyesi Yaz Spor Okulları, Mimar Sinan Stadı’nda düzenlenen törenle açıldı. Her sene açılan yaz okullarında bu yıl 3 bin 17 çocuk spor eğitimlerinden yararlanacak.

Fatih Belediyesi Yaz Spor Okulları, Fatih Mimar Sinan Stadı’nda düzenlenen törenle öğrencilere kapılarını açtı. Programa İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Bağlama, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Fatih Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda çocuk katıldı. Miniklere 2 ay boyunca 11 okul ve belediyenin spor alanlarında 59 eğitmenle spor eğitimi verilmeye başlandı. 3017 çocuk, basketbol, futbol, yüzme ve voleybol gibi 4 ana branşın yanı sıra okçuluk, jimnastik, satranç, judo, karate, tekvando, mini golf, badminton branşlarında spor eğitimi alacak. Yaz Spor Okulları’nın açılışını yapan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, çocuklarla beraber eğitim verilen branşlarda stantları gezerek golf oynadı, ok attı. Çocuklar kendilerine yaz ayları için çeşitli aktivite imkânı sağlayan Başkan Turan’a teşekkür etti.

“Spor sağlıklı ömür sürmek için geçici bir hobi değil, yaşam biçimi olmalıdır”

Törende konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Spor okullarımızda eğitim alan öğrencilerin sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık iki kat arttı. 2018 Yaz Spor Okulu’na katılan çocuklarımızın sayısı 1800’ler civarında iken bu yıl ise 3 bin sayısını geçmiş vaziyetteyiz. Bu benim için çok sevindirici bir şey. Spor sağlıklı ömür sürmek için geçici bir hobi değil, yaşam biçimi olmalıdır. Ancak bunun da temeli, ‘Ağaç yaşken eğilir’ sözünden hareketle daha bu yaşlardayken, küçükken temel atılmalıdır. Alışkanlık haline gelmeyen spor belki kısa süre de fayda sağlayabilir. Fakat spor süreklilik gösterdiğinde daha fazla fayda sağlayan önemli bir alışkanlıktır” dedi. Başkan Turan konuşmasının sonunda çocuklara, bol spor yapmaları, vaktinde uymaları, sağlıklı beslenmeleri ve boş zamanlarında mutlaka kitap okumaları tavsiyelerinde bulundu.

Programda ilgi ile izlenen Action Team basketbol ekibinin gösterisi çocuklardan büyük alkış aldı.