Beyoğlu Belediyesi, ‘Yüzme bilmeyen çocuk kalmasın’ mottosuyla ilçede bulunan üç okulun bahçesine portatif yüzme havuzu kurdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen havuzlarda 7-11 yaş arasındaki çocuklar için yüzme kursları başladı.

Güner Akın Anadolu İmam Hatip Lisesi, İTO Kadınlar Çeşmesi ve Orbay Ortaokulu bahçesine kurulan havuzlarda pandemi nedeniyle yoğun tedbirler alındı. Alınan tedbirler kapsamında yüzme kursuna kayıt yaptıran her çocuğa kan ve idrar testi yapılıyor. Havuza girmeden çocukların mutlaka bone takması ve duş alması da zorunlu. Bir saat süren yüzme derslerine en fazla 10-12 öğrenci alınıyor. Günde 5 seans düzenlenen ve yoğun talebin olduğu kurslar pazar hariç haftanın 6 günü yüzme öğrenmek isteyen çocukları ağılıyor.

YÜZME DERSLERİ ÜCRETSİZ

1.25 metrelik havuzlarda gerçekleştirilen eğitimler sırasında köpük, makarna gibi yüzme materyalleri ise alınan tedbirler gerekçesiyle kullanılmıyor. Çocukların yaz tatilini verimli geçirmelerini sağlamak için okul bahçelerine kurulan portatif havuzlarda ücretsiz yüzme dersleri vermeye başladıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ‘’Yüzme, çocuklar için en faydalı sporlardan biri. Bu yaz Beyoğlu’nda yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak’’ dedi. Kayıt yaptırmak isteyen velilerin gönül rahatlığıyla havuzlara başvurabileceğini belirten Başkan Yıldız, pandemi nedeniyle gerekli tüm tedbirlerin alındığının da altını çizdi. Havuzlar, okulların açılması planlanan 31 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.