ŞİŞLİ’DE YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK

Şişli Belediyesi, 7’den 70’e tüm ilçe sakinlerine yüzme eğitimi verme hedefiyle Şişli Fulya Yüzme Havuzu Tesisleri’ni hizmete açtı. Faaliyetlerini sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdüren Şişli Belediyesi, yüzme eğitimini ücretsiz sunuyor. Ayda yaklaşık 350 çocuk ve yetişkine yüzme eğitimi verilecek tesiste ilk dönem eğitimi de tamamlandı. Havuz açılışı ile eş zamanlı olarak, yüzme eğitimi alan çocuklar için sertifika töreni de düzenlendi.

Havuz açılışı ve sertifika töreninde konuşan Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü,belediye olarak spora verdikleri önemi ve havuz yatırımının amacını şu sözlerle ifade etti:

“Şişli Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızın aktif bir hayat tarzını benimsemelerini önemsiyor ve bu konuda çeşitli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, Şişli’de yüzme bilmeyen kimsenin kalmaması. Bu hedef doğrultusunda Fulya Yüzme Havuzu Tesisleri’ni hem çocuklarımızın hem de yetişkin vatandaşlarımızın faydalanabileceği şekilde, en modern tekniklerle inşa ettik. Halka açık bu havuzumuzda her yaş grubu için ücretsiz yüzme eğitimi kursları düzenliyoruz. Bugün hep birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis, aynı zamanda ilk mezunlarını da bugün verdi, kendilerini tebrik ediyorum. 2018 yılında 4 bin kadar vatandaşımızın sertifika almasını hedefliyoruz. Şişli halkını spor ile daha fazla yakınlaştırmak için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz.”

Eğitimler 5 hafta sürüyor

Şişli Fulya Yüzme Havuzu Tesisleri’nde yüzme eğitimleri 5 hafta boyunca haftada iki saat olacak şekilde planlanıyor. Eğitimlere çocuk, yetişkin ve tüm engel gruplarından vatandaşlar ücretsiz olarak katılabiliyor. Şişli Fulya Yüzme Havuzu Tesisleri’nden hafta içi 08.30-20.00 saatleri arasında yetişkinler, hafta sonu 08.30-17.30 saatleri arasında çocuklar faydalanabiliyor.