Hayat Okulu (The School of Life)

Vizyon Tarihi: 6 Temmuz 2018

Yapımı: 2017 - Fransa

Tür: Dram, Komedi

Süre: 116 Dak.

Yönetmen: Nicolas Vanier

Oyuncular: François Cluzet, Jean Scandel, Eric Elmosnino, François Berleand, Valerie Karsenti

Senaryo: Nicolas Vanier

Yapımcı: Clément Miserez, Matthieu Warter

FİLMİN KONUSU

Bu filmi daha ağırlıklı olarak sizler için tavsiye ediyoruz. Ancak isteyen herkesin ailecek izleyebileceği çok eğlenceli bir film.

Kimyaca da öneri de bulunduğumuz bütün filmler de bilim hep bir şekilde yer bulmaktadır. Bu film de ise bilimin temelinin atıldığı bir okulda, 43 yıl üst üste “Yılın Öğretmeni” seçilen babasının gölgesinde kalmış bilim öğretmeni Matt Warner ve okulun yeni ama farklı ve bir okadar da popüler öğretmeni Mr. D arasında ki rekabetten bahsedilmektedir.

İki öğretmenin rekabetinden ziyade Mr. D’nin – kendisi tarih öğretmenidir – öğrencilere farklı yaklaşımı, dersi anlatmaktan ziyade tarihi öğrencilere yaşatması, ezberletmekten çok öğretmesi ön plandadır. Kızılderilileri anlatırken kızılderili kılığına giren, savaşları anlatırken okulun bahçesinde çocuklarla tarafları canlandıran öğretmen Mr. D bir süre sonra çocukların spor derslerine de girmeye başlar. Kazanmayı rüyalarında bile göremeyen basketbol takımına kaybetmenin nasıl eğlenceli olduğunu anlatarak öğrencilerine çok farklı bir deneyim yaşatır.

Mr. D’yi iyiden iyiye kıskanmaya başlayan Matt Warner onu takip etmeye başlar ve Mr. D’nin akciğer kanseri olduğunu öğrenir. O andan sonra kendini sorgulamaya başlayan Warner da artık derslerinde bambaşka bir öğretmen profili çizmektedir.