YÜCEL DÖNMEZ “DEEPİZM” ADLI SERGİSİNDE MADDENİN MERKEZİNE YOLCULUK YAPIYOR

21. yüzyılın en özgün ve en ilginç sanatçısı olarak adlandırılan Yücel Dönmez “Deepizm” adlı sergi ile 7 Aralık 2017 – 7 Ocak 2018 tarihlerinde Türker Art’ta sanatseverlerle buluşuyor. Yücel Dönmez, maddenin merkezine yolculuk anlamını taşıyan ““Deepizm” sergiyle görülmeyen dünyayı sürekli tasarlıyor ve sanatseverlere estetik değerlerle yüklü eserler sunuyor.

Türker Art, 7 Aralık 2017 – 7 Ocak 2018 tarihleri arasında 21. yüzyılın en özgün ve en ilginç sanatçısı olarak adlandırılan ressam Yücel Dönmez’in “Deepizm” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.

Soyut sanatın dünyadaki özgün temsilcileri arasında yer alan Yücel Dönmez geleneksel Türk sanatları olan ebru, hat, kaligrafi ve süsleme sanatından yola çıkarak kendi geliştirdiği tekniği ile resim yapıyor. Dönmez, eserlerinde mekân, espas, boşluk ve hiçlik hissini ele alıyor. İşlerini ışık ve renkle başlattığı bir yolculuk olarak tanımlayan Dönmez, eserlerinde tuvalde dalga dalga gelişen ve büyüyen, boyayla yaratılmış ışık halkaları her hamlede geride renk çizgileri ve titreşimleri bırakarak merkeze atıfta bulunuyor.

Sanatçının tuvalde öz hareketi; evrenin çeşitliliğini, çeşitli olum biçimlerini, maddenin yapı taşlarının yönünü ve hızını hayal gücü ile keşfetme eylemidir. Kompozisyonlarında doğa dışı, evren dışı formları göze çarpan sanatçının, tuvalinde taşıdığı formlar ise mistik geometrinin şimdiye dek hiç kimse tarafından uygulanmamış ve görülmemiş imgelerden oluşuyor.

Yücel Dönmez’in bu sıra dışı ve özgün tekniğinin son dönem tuval ve heykel eserlerinden oluşan “Deepizm” sergisi 7 Ocak 2018 tarihine kadar Türker Art’ta görülebilir.