‘Günümüz sanatçısı çalışmalarında Doğup büyüdüğü, yaşadığı coğrafya ve kültüre ait öznel ipuçlarını vermelidir. Nasıl yașıyorsa öyle üretmeli, eserleriyle ile bütünleșmelidir. ‘

Şükrü Karakuș

Uzun bir süredir sanat yaşamına İspanya da devam eden, eserlerinde yaşadığı ve yaşamakta olduğu coğrafyalarla derin bağlar kuran sanatçı Şükrü Karakuş’un ‘Bereket’ adlı resim sergisi 18 Kasım’dan den itibaren Galeri Diani’de!

Şükrü Karakuş’un ‘Bereket’ adlı kişisel sergisi 18 Kasım - 9 Aralık 2017 tarihleri arasında Galeri Diani’ de gerçekleşiyor.

Katalan eleştirmen ‘Anna Adell’ sanatçı Şükrü Karakuş’un eserlerini; “ İlk bakıșta birbiriyle ilgisi olmayan; farklı yapıları, kavramları bir araya getirip yeni bir düzenek içinde ortaya koyan, kendi kültüründen ve coğrafyasından gelen heyecanını Akdenizli olma ve mistik sufí duyusundan süzen eserler” olarak tanımlıyor..

Uzun zamandır İspanya’ da yaşayan ve son zamanlarda en doyurucu ürünlerini veren sanatçı yerel ve evrensel olanı çok iyi kavrıyor ve çalışmalarında bunu okunaklı bir biçimde yansıtıyor. Bir yandan geleneksel sanatlarla, tekstille, mozaiklerle, çinilerle ve minyatürle köklü bağlar kuruyor, diğer yandan patchworka, ornamente, fotoğrafa, bilgisayar tekniklerine ve pixellere açık olduğunu da sezinletiyor. Bu geniş tabanlı arayış özgün biçimlere ve renklere dönüşerek yüzeye nakşediliyor.

Sanatında ki birleştirici kimliğini tüm yaşamının odak noktası yapan Şükrü Karakuş iki ülke arasında adeta bir sanat köprüsü oluşturarak genç sanatçıların batıya açılmasında önemli bir rol üstleniyor.

Şükrü Karakuş Kimdir?

Deneyimli santçı Şükrü Karakuş Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldup lisan üstünü de tamamladıktan sonra yuriçinde bir süre çalışmalarına devam etti ve 1993 yılında İspanya’ya yerleşerek sanat yaşamına İspanya’da devam etmeye başladı. Bu güne kadar yurtiçi ve yurt dışı olmak üzere 27 kisisel sergi açtı. Sayısız karma sergi, sempozyum ve fuarlara katıldı ve bizzat kendi düzenledi. Ödüller aldı. 2007 yılında Sao Paolo-Valencia bianelinde yer alan sanatçının eserleri yurtiçi ve yurtdışında birçok önemli kurum, müze ve kişilerde bulunmaktadır.

Galeri Diani Hakkında;

Somut yada soyut tüm sanat ürünlerini kucaklamak isteyen, yerli ve yabancı farklı sanatçılarla çalışarak resim, heykel, seramik, fotoğraf vs sergileri organize ederek sanatseverlere hizmet veren çağdaş ve uluslararası bir galeri olmayı amaçlayan Galeri Diani, galeriye gelen sanatseverlerin, sanatla somut bir ilişki kurmalarını sağlarken, nitelikli sanat eserleri ve bilgilerini besleyebilecekleri çalıştaylar düzenlemektedir. Sırasıyla Bedri Rahmi Eyüboğlu; Eren Eyüboğlu , Francesco Borzani, Gülseren Südor, Hale Sontaş, Yusuf Katipoğlu, Giancarlo Caneva, Feyzan Alasya, Kaan Kayımoğlu, Sevinç Çitfçi gibi sanat dünyasının değerli santçılarının kişisel sergileri ve karma sergiler düzenlenmiştir.

Galeri Diani nin sahibesi ve kurucusu Telga Südor Mendi lise eğitimini İtalyan Lisesinde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekor ve Kostüm bölümünden mezun olduktan sonra burs ile Norveç Bergen Güzel Sanatlar Akademisin de resim üzerine yüksek lisansını, Bergen Kunsthanverk Skolen de ise iç mimarlık yüksek lisansını tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Görsel ve Çevresel Sanatlar Bölümünde yine Yüksek lisans yaptı. Halen İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümünde ders vermekte ve Galeri Diani’yi yönetmektedir.