CEM GÜVENTÜRK’TEN “YİNE ÖYLE HİSSETTİĞİNDE” KARİKATÜR SERGİSİ

Karikatürist Cem Güventürk’ün “Yine Öyle Hissettiğinde” sergisi Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde 25 Kasım – 19 Aralık 2017 tarihleri arasında ziyaretçileriyle buluşuyor.

Farklı tarz ve tekniğiyle göze çarpan Cem Güventürk kullandığı dil ve benimsediği alışılmadık renklendirme tekniğiyle kısa sürede adından söz ettirmeye başladı. Çeşitli sinema filmi, dizi ve reklamlarda animasyon ve konsept sanatçılık görevine devam eden Güventürk halen Uykusuz ve Kafa dergilerinde kendi köşesini çizmekte ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nde de animasyon dersleri veriyor.

En komiğin içindeki trajedinin, sade dilde süzülüp boyayla birleşimi

Sergiye ilişkin görüş bildiren Cem Güventürk: “Bilinenden kurtarmak, öğretilmiş sınırları kaldırmak yeni, kendine has bir dil yaratmak karikatür çizerken en temel düşüncelerimi şekillendirmeye başlamıştı. Dünyayı anlamak, kendi dünyanızı kurmak, bunları yorumlamak ve bir sanat çalışmasına çevirmek epey zorlu ve yorucu bir yol. Ben kendimce çalışmalarımda bunları bazı hislere dönüştürmeye, anlatmaya, kendimi, kendimle beraber belki de bizi bu ortak dille ifade etmeye çalıştım. Bu karmaşık duygular, çıkmazlar, kaybolmuşluklar, yalnızlıklar konularımın ana çatısını oluşturdu. En komiğin içinde en trajiği barındırdığı, en basitin en fazla şey anlattığı fikrine gönülden inanıp, buna sadık kalarak konularımı ve boyalarımı bunlarda birleştirmeye çalıştım. Ve sonuç olarak tüm bu çalışmalarımı bir sergiye dönüştürme hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Bu hayalimde bana inanıp çalışmalarıma kıymet vererek bu serginin gerçekleşmesinde bana destek olan başta Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'ne, tüm ustalarıma ve çok sevgili okuyucularıma teşekkürü borç bilirim.” dedi.

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, usta çizerlerin sergilerine yer verirken aynı zamanda çocuklar ve gençlerin karikatüre olan ilgisini arttırmayı, onlara okuma ve çizme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen programların yer aldığı atölye çalışmaları ve söyleşiler düzenlemeye devam ediyor.

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi

Hasanpaşa Mah. Kurbağalıdere Cad. No: 69 Kadıköy, İstanbul

0216 418 10 49