FRAKTAL SANAT SERGİSİ 11 MART'A KADAR ZİYARET EDİLEBİLİR 


Galatasaray Lisesi yönetimi ve öğrencilerinin, GSL 150. Yıl etkinlikleri kapsamında ‘Uluslararası Buluşmalar’ adı altında düzenlediği Fraktal Sanat Sergisi Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. 

 

İstanbul’da Fraktal Sanat Rüzgarı Esiyor

Galatasaray Lisesi Öğrencileri Tarafından Düzenlenen

“Fraktal Sanat” Sergisi Açıldı

Galatasaray Lisesi yönetimi ve öğrencilerinin, GSL 150. Yıl etkinlikleri kapsamında ‘Uluslararası Buluşmalar’ adı altında düzenlediği Fraktal Sanat Sergisi Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Fraktal Sanatın dünyaca ünlü isimlerinin eserlerinin de yer aldığı sergi 8-11 Mart 2018 tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Beş asırlık bir eğitim geleneğinden gelen ve 1868 yılında Mekteb-i Sultanî ya da o zamanki Fransızca adıyla “Lycée Impérial Ottoman de Galata-Seraï” olarak kurulan Galatasaray Lisesi’nin 150. kuruluş yılı kutlanmaları kapsamında düzenlenen bu özel etkinliğe Fraktal Sanatın dünyaca ünlü isimleri Jean Claude MEYNAREL ve François SOULAGES ile birlikte, Julius HORSTHUIS, Dominique CHATEAU, Jean-Joël DUHOT, Jean-Paul DELAHAYE, Gabriel BAUDRAND, Emmanuel GABELLIERI, Agnès CALLU katıldılar. Başta Galatasaray camiası olmak üzere, sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. E. Ertuğrul Karsak, Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan, Galatasaray Eski Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu üyeleri ve öğrenciler de yer aldı.

Fraktal Sanat alanında uluslararası üne sahip sanatçıların öncülüğünde ayrıca 8-9 Mart 2018 tarihleri arasında Galatasaray Lisesi ve Fransız Kültür Merkezi’nde master classlar, konferanslar, atölyeler ve özel çalışmalar gerçekleştirilecek.

Fraktal Sanat:

Fraktal terimi parçalanmış ya da kırılmış anlamına gelen Latince "fractus" sözcüğünden türetilmiştir. İlk olarak 1975'te Polonya asıllı matematikçi Beneoit B. Mandelbrot tarafından ortaya atılan fraktal kavramı, yalnızca matematik değil fiziksel kimya, fizyoloji ve akışkanlar mekaniği gibi değişik alanlar üzerinde önemli etkiler yaratan yeni bir geometri sisteminin doğmasına yol açmıştır. Fraktaller etkileyici görsellikleriyle “fraktal geometri” olarak da anılır.