Ayşe Yavuzdoğan Resim Sergisi Venüs Sanat Galerisi'nde

Venüs Sanat Galerisi, Ayşe Yavuzdoğan’ın “İkinci Bahar 2” adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 16 Mart Cumartesi günü açılacak sergi, 27 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Sergide sanatçının 42 adet çalışması yer alıyor.

Ayşe Yavuzdoğan, Ankara’da doğdu. İlk ve ortaokulu Üsküdar Selimiye’de okudu, liseyi Üsküdar Türk Kız Koleji’nde bitirdi. Resme olan ilgisi o dönemlerde başladı. Bir süre devlet memuriyetinde bulundu. İlkokullarda vekil öğretmenlik yaptı. 1973 yılında eşinin T. C. Essen Başkonsolosluğu’na tayini nedeniyle Almanya’ya gitti. Alman Milli Eğitim Bakanlığı’nın açmış olduğu pedagojik formasyon eğitimi kurslarına katıldı. Yapılan sınav sonucu Alman okullarının Türk sınıflarında sınıf öğretmenliği yapmaya hak kazandı. Hazırlık sınıfındaki öğrencilerin eğitiminde resim çalışmalarına özellikle önem verdi.

Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere’deki çeşitli müzelerde sanat eserlerini inceleme ve araştırma fırsatı buldu. 1984 yılında Erenköy’de Serçe Çocuk Yuvası’nı açtı. Yuva yöneticiliğinin yanı sıra 5 ve 6 yaş hazırlık gruplarında el becerileri konusunda öğretmen ve öğrencilerine yardımcı oldu. Üç yıl önce İkinci Bahar resim sergisi ile sanatseverlerle buluşan Ayşe Yavuzdoğan bir çok karma resim sergilerine katılmıştır.

Venüs Sanat Galerisi

Mustafa Mazharbey Cad. Mustafa Kaya Sok. No: 2 Göztepe – Kadıköy

Tel: (0216) 565 35 72